Nejaugi Ameriką išdavė?

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/10/neja... 2015-10-27 11:52:44, skaitė 2485, komentavo 0

Nejaugi Ameriką išdavė?

Aš atsimenu ankstyvoje vaikystėje mokykloje mes dainavome šią patriotinę dainą – dainą apie tai, kaip mes mylime savo šalį. Kiekvieną rytą mes stovėjome stovėsena „ramiai“ prieš amerikietišką vėliavą, kaip maži kareiviai, naivūs ir tvirtai įsitikinę dėl to, kad Amerika egzistuos dar 10 tūkst. metų. Kaip bebūtų gaila, laisvės daina daugiau nebeskamba – tikros laisvės visai neliko. Kažkokie labai blogi žmonės ją palaidojo – po pačiu baisiausiu melu, kuris kažkada skambėjo šiame pasaulyje. O amerikiečių prezidentas, kuriam buvo patikėta šventa misija, mums parodė, kad mūsų visuomenė pradingo, atsidūrusi tamsios apgaulės ir piktadarybės spąstuose.

Barakas Obama – vykdomosios valdžios galva Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jo pareigybė tuo pat metu yra ir Amerikos simbolis, ir ikona, ir funkcionalus jos demokratinių idealų aspektas. Žmogus, užimantis šias pareigas, privalo vadovauti vyriausybei ir sekti jos nenukrypstamą amerikiečių tautos valios vykdymą. Ir pats prezidentas – daugiau, nei visi kiti mūsų lyderiai turi vadovautis griežta įstatymo disciplina, turi ne tik atstovauti tautą, bet ir būti jos tipišku atstovu. Tačiau Barako Obamos negalima pavadinti tipiniu amerikiečių tautos atstovu, nežiūrint į tai, kad jis „pristato“ mus prieš visą pasaulį: jis nesugeba papasakoti ir nupasakoti pasauliui apie tai, kas mes iš tikrųjų esame! Nelaimei, daugelis nuoširdžiai mano, kad visi mes panašūs į Baraką Obamą.

Aš noriu, kad mano skaitytojai, ypač amerikiečiai, kurie jį skaito, sekundei apie tai susimąstytų. Barakas Obama pasakoja 7 milijardams pasaulio gyventojų apie tai, kas jūs esate, ką jūs veikiate, kokios yra jūsų svajonės ir fantazijos, kas tai yra Amerika visumoje. Prašau, pamąstykite apie tai.

Prieš metus

O dabar kartu su manimi, tipišku amerikiečiu, sutelkime savo dėmesį į pastaruosius 12 mėnesių. 2014 metų rugpjūtį JAV pradeda savo karinę oro kampaniją prieš taip vadinamą „Islamo valstybę“ ar, tiksliau, prieš Irako ir Levanto Islamo Valstybę. Ar jūs prisimenate, kokiu būdu jums pirmą kartą pristatė šią grėsmę iš ILIV pusės? Jūs pamenate tas naujienų laidas, kuriose rodė, kaip islamo teroristai žvėriškai susidorodavo su žmonėmis, naikino bažnyčias ir kapavietes? Jūs pamenate, kaip naujienų vedantieji pasakojo apie ILIV grėsmę? Aš pamenu, kaip Barakas Obama apibūdino JAV bombardavimo kampaniją, kuriai jis tik ką buvo davęs savo leidimą.

„Teroristai, užėmę kai kurias Irako dalis, ypač žiauriai pasielgė su religinėmis mažumomis, rengdami šeimų persekiojimą, sušaudydami žmones, varydami į vergovę moteris ir grasindami sistemingu visų religinių mažumų sunaikinimu, kas jau būtų genocidu“.

Ši citata paimta iš 2014 rugpjūčio 9 dienos kasdieninio pranešimo, amerikiečius informuoja apie tai, kad šalies viduje atsirado baisi grėsmė, kuri užplūdo JAV, reorganizavo, o po to apleido.

Tačiau Obama padarė akcentą visai ne į tą betvarkę, kurią amerikiečiai paliko po savęs Irake. Jo pasisakymo tikslas buvo bauginimas ir įteigimas pasitikėjimo tuo, kad mūsų valdžia viskuo pasirūpins ir pašalins pakibusią virš JAV grėsmę. Barakas Obama nė žodeliu neužsiminė apie tai, kad CŽV ilgą laiką rėmė, ginklavo ir rėmė kaimyninės Sirijos ekstremistus.

Tą dieną, kai Amerikoje buvo oficialiai paskelbta apie Obamos karą prieš ILIV, CBS naujienos palaikė Vašingtoną tokia antrašte: „Obama: oro antskrydžiai Irake sukelia sunkias pasekmes „Islamo valstybei“ („Obama: Aistrikes in Iraq taking a toll on ISIS“)

Buvo parašytas scenarijus, išstatytos dekoracijos – dekoracijos miglotiems ir klaidinantiems bandymams neva naikinant naująją ir nepaprastai rimtą grėsmę Amerikos saugumui. Obama tęsė:

„Mes tiems teroristas sutrukdysime gauti pastovų saugų prieglobstį, iš kurio jie galėtu smogti smūgius Amerikai“.

Nors amerikiečių prezidentas iškėlė susitvardymą ir humanitarinius idealus kaip pagrindą kovoje prieš ILIV, realybė yra ta, kad jis iš anksto turėjo paruošęs pakankamai konkrečią strategiją. Vienas 2012 metų slaptas dokumentas, o būtent žvalgybos ataskaita, sudaryta gynybos ministerijoje, įrodo, jog JAV administracija tiksliai žinojo, kas būtent vyksta Irake ir Sirijoje. Šis dokumentas yra vienas iš nenuginčijamų įrodymų to, kad Obamos administracija aktyviai bendradarbiavo su „Alkaida“ ir džihadistine grupuote „Al-Nusros Frontu“, tam, kad sutriuškinti senus Izraelio priešus – Asadą ir Hezboolah.

Daugiametis planas

Daktaro Nafizo Achmedu (Nafeez Ahmed), nepriklausomo žurnalistu, bestselerių autoriaus ir tarptautinio saugumo eksperto, straipsnyje paskelbtame Zero Hedge, nedviprasmiškai pasakojama apie Vašingtono planą, apie tai, kokį vaidmenį ILIV atsiradime suvaidino Obamos administracija.

Būkite tikri, nuo pat pradžių planas buvo – paskutiniame Amerikos išprovokuoto arabų pavasario epizode, sunaikinti prezidentą Assadą.

Jei iš istorinio požiūrio taško pažiūrime į augantį chaosą Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose, tampa visiškai aišku, kad įvairių formų ekstremizmo ir terorizmo finansavimas yra sisteminio pobūdžio.

Prieš tris dešimtmečius Reigano administracija susitarusi su Saudo Arabija suteikė Osamos Bin Ladeno afganų modžachedams milijardus dolerių. Šiandien tie patys veikiantys asmenys neša mirtį, chaosą ir griuvėsius į Siriją ir Iraką, ir šį kartą pagrindiniu taikiniu tapo Bašaras Chafez al-Assadas.

Šiame straipsnyje aš nesileisiu į visų tų tarpkonfesinių nesutarimų smulkmenas Artimuosiuose Rytuose. Be to, mums nereikėtu nutolti nuo to fundamentalaus blogio, kurį šiandien savimi pristato Obama ir Vašingtono elitas. Svarbiausia, apie ką aš noriu pasakyti: visa „karo su teroru“ koncepcija – tai melas. Amerika ir jos sąjungininkai (tai yra mūsų vyriausybės) iš pat pradžių padėjo pačių radikaliausių grupuočių formavimuisi, neigdami savo dviveidiškumą, o po to, kaip mes šiandien matome, panaudojo tuos kovotojus tam, kad pasiekti savo tikslus. Pavyzdžiui, „Alkaida“ pavirto iš paties šėtono kariuomenės į „nuosaikiąją opoziciją“ ir taip toliau.

Dabar leiskite man pasisakyti apie Obamos suktumą. Klaidinimas, tais atvejais, kai lyderio veiksmai turi būti absoliučiai skaidrūs, tai melas. Tai sąmoninga apgaulė. Ir taškas. 2013 metais, kai Barakas Obama Amerikos tautai pasakojo apie Siriją, jis pavadino Asadą negailestingu diktatoriumi. Jis apkaltino šio lyderio vyriausybę – beveik taip pat, kaip kažkada Džordžas Bušas apkaltino Sadamą Huseiną turint masinio naikinimo ginklą, masiniu savo pačių piliečių nuodijimu.

Kaip mūsų „vyriausiasis vadas“ jis, vertindamas situaciją mus patikino, jog Sirija jokiu būdu nėra grėsmė Amerikos karinėms pajėgoms. Jo kreipimosi video įraše galima pamatyti, kaip karštai Obama mėgina įtikinti mus smūgio būtinybe.

Šio pasirodymo eigoje jis nė žodeliu neužsiminė, kad CŽV nuo pat 2006 metų finansavo Asado opociziją ir, kad jis su buvusia JAV generaline sekretore Hilari Klinton aptarinėjo JAV bandymus nuversti Asadą. Taip, jie nori nuversti Asadą – nežiūrint į galimas pasekmes, jau daugiau nei dešimt metų. WikiLeaks puslapyje buvo paskelbti dokumentai, aiškiai įrodantys, kad „taikios demonstracijos“, kurių pagalba Obama klaidindavo amerikiečių tautą, turėjo visai kitą pobūdį. Leiskite man pacituoti vieno tokio dokumento atkarpą.

„Dabar, artėjant 2006 metų pabaigai, Bašaras (Asadas) daugeliu atvejų atrodo stipresnis, nei anksčiau. Šalyje pastebimas ekonominis stabilumas (bent jau trumpuoju periodu), vidinė opozicija režimui išlieka silpna ir įbauginta, o situacija regione vystosi atitinkant Sirijos interesus, iš Damasko požiūrio taško. Tačiau, kaip nebūtų,, visi dar yra išlikusios senos silpnosios vietos ir rimtos problemos, kurios gali suteikti spaudimo didinimo galimybes Bašarui ir jo artimai aplinkai.“

Amerikos politinės vadovybės prigimtis

Argi tai taikios, veikiančios visos žmonijos labui nacijos formuluotės? Kuo mes padėjome sirams? Jei Asado šalis 2006 metų pabaigoje buvo „palyginti stabili ekonominiame požiūriu“, jeigu jis neturėjo jokios būtinybes kovoti su vidiniais priešais, tai jūs man paaiškinkite, kuo Amerika ir jos sąjungininkai padėjo Sirijos tautai?

Kas tai per kosminė spindulinė patranka, pavertusi pakankamai stabilią Siriją į kruviną mėsmalę? Jūs žinote atsakymą į šį klausimą. Dėl savo nekompetencijos, puikybės, šėtoniško pykčio ar tolimų galaktikų demonų sukurstytas Barakas Obama atvedė Ameriką ir visą vakarų pasaulį prie humanitarinės katastrofos slenksčio. Ir jis visą kaltę užkabino mums.

Jeigu visiškai aiškiai: Sirijoje nėra tokios sąvokos, kaip „nuosaikioji opozicija“. Barakas Obama pats apie tai sakė savo ankstesnėje kalboje, skirtoje Sirijai, šių metų vasarą. Prezidentas pranešė amerikiečiams, kad „JAV teikia pagalbą nuosaikiajai opozicijai jos kovoje prieš ILIV, jei mes juos aptinkame“, skaitydamas tekstą iš telesuflerio Baltuose Rūmuose. „Jei mes juos aptinkame“.

Tuo tarpu, keletas dienų prieš tai, per spaudos konferenciją į žurnalisto klausimą apie Rusijos veiksmus Sirijoje Obama atsakė sau įprastiniu melu:

„Pirmiausia, išsiaiškinkime, kas vyksta Sirijoje ir kaip mes ten atsidūrėme. Tai, kas prasidėjo kaip taikūs protestai prieš Prezidentą Asadą, peraugo į pilietinį karą, todėl, kad Asadas į tuos protestuos sureagavo neįtikėtinu žiaurumu. Todėl šiuo atveju kalba eina ne apie konfliktą tarp JAV ir kažkurios iš pusių Sirijoje, o konfliktą tarp Sirijos tautos ir žiauriojo, negailestingojo diktatoriaus“.

Tos pačios spaudos konferencijos metu Amerikos prezidentas panaudojo dar vieną iš savo taktinių veiksmų, pabandė perimti pergalingą savo oponentų strategiją: susidūrus su tuo, kad Rusija pajėgi sunaikinti ILIV per vos kelias valandas, o net ne savaites, Obama „siūlo“ tai, apie ką anksčiau jau kalbėjo Vladimiras Putinas, tai yra taikų politinio režimo pakeitimą Damaske. Galutinai pralaimėjęs bandant pergudrauti ir aplošti Putiną, Obama grįžo prie stiprios savo oponento pozicijos, padaręs ją savo paties pozicija. Bet mes visi gerai žinome, kad yra sumanūs melagiai, tai Vašingtono duona kasdieninė. Taip pat Londono, Berlyno ir Briuselio.

Problema su Obama yra tame, kad, kaip aš jau esu minėjęs, pasaulis galvoja, jog jis amerikietis! Jis naikina ištisas civilizacijas, žudo visus nesirenkdamas, skatina visų tautų išnykimą ir prie viso to dar pareiškia: „To nori Amerika“. Mes pavirtome į karo, melo dievus, ir kas dar blogiau, – Tris tarptautinės politikos niekdarius.

Per pastaruosius keletą metų mes susidūrėme su stipria ir beprecedente nutaikyta į amerikiečius propagandine kampanija,. Barakas Obama yra tik nominaliu vadovu šioje kohortoje, elitizmo pasekėjų klikoje, kontroliuojančioje pačią seniausią konstitucinę demokratiją. Galima pateikti šimtus, jei ne tūkstančius pavyzdžių, nepaprastai pavojingų signalų to, kad mūsų nacionalinį kapitalą valdo kažkokia nauja galinga jėga. Vienas iš 2013-ųjų metų vaizdo įrašų, skirtas Sirijai, tapo akivaizdžiu pavydžiu to, apie ką aš kalbu: tai buvusios valstybės sekretorės Hilari Klinton pasisakymas, kuris Baltųjų rūmų buvo paskelbtas maždaug tuo pačiu metu, kaip ir Obamos kvietimas pradėti karinę kampaniją prieš Siriją ir Asadą.

Stabtelėkime čia minutėlei. Hilari Klinton, kuri tuo momentu jau neužėmė jokių oficialių pareigų, kalbėjo Baltųjų rūmų vardu. Ji palaiko karinę kampaniją prieš Siriją, demonstruodama visišką neinformuotumą apie JAV veiksmus toje šalyje, tai yra, tiesiog visiškai neigia JAV įsipainiojimą tame chaose, kurį Valstybės Departamentas ten išprovokavo, kai ji buvo užėmus jo vadovės postą.

Mano pagrindinis klausimas: kodėl reikėjo versti mus, amerikiečius, dėl šio klausimo klausyti eilinio piliečio nuomonės? Kodėl mums neparodė kokio nors eksperto iš CŽV pranešimo, generolo ar indų plovėjos iš Baltųjų rūmų? – Todėl, kad amerikiečių požiūris ir nuomonė turi būt kontroliuojami.

Draugai, Amerika turi labai rimtų nemalonumų. Aukščiau aš panaudojau žodį „klika“, nes aš noriu, jog jūs suprastumėte politinės vadovybės prigimtį. Aš žinau, kad daugelis amerikiečių jau tai supranta, bet aš turiu būti atviras: Vašingtone šiandien nėra jokio pasirinkimo. Reiganas, Bušas, Klintonas, Bušas, Obama, Klintonas, Bušas ar Trampas? Klikos apibūdinimas skamba taip:

„Klika – tai žmonių grupė, kurie vienas su kitu glaudžiai susiję ir siekiantys savo individualių interesų bei tikslų bažnyčios, valstybinio aparato ar kitos bendruomenės viduje, dalinai intrigų pagalba ir kaip taisyklė be žmonių, kurie nėra šios grupės nariai, žinios“.

Aš žinau, kad visai tai primena sąmokslą, bet man norėtųsi jums priminti, jog sąmokslai mus supa visur. Žmonės pastoviai rengia sąmokslus. Amerikoje veikia „klika“, taip vadinamuose „Vakaruose“ – taip pat, ir to negalime ignoruoti. Labiau produktyviu požiūriu šiuo atveju gali tapti, tos galios ir kontrolės, kuriomis disponuoja tie žmonės, pripažinimas. Patikinu jus, kai tik jūs tai suprasite, baimė prieš „ILIV“ ir „Alkaidą“ išnyks momentaliai.

Blogio irštva

Jūs galite gauti pilną šios struktūros „valdžios“ vaizdą, paskaitę dokumentą, paskelbtą Wikileaks, apie kurį aš kalbėjau aukščiau. Mano kolegos ir aš, dažnai rašome apie korporatyvias ar Obamos kontroliuojamas MIP, tačiau šiame dokumente yra nepaneigiami įrodymai to, jog Amerikai ir visam pasauliui pastoviai praplauna smegenis:

„Mes turime tebekviesti Saudo Arabiją ir kitus teikti Khaddamui (buvusiam sirų viceprezidentui ir Vašingtono Assado įpėdiniui) prieigą prie jų masinės informacijos priemonių, tam, kad jis atrastų galimybę viešai skalbti purvinus Sirijos valdžios baltinius. Mums reikia pasiruošti labai audringai režimo reakcijai, kuri dar labiau atstums nuo jo, jo arabiškus kaimynus“.

Atkreipkite dėmesį į formuluotes, jei jūs to dar nepadarėte. Šioje trumpoje citatoje yra visa Bušo bei Obamos planų esmė, pasaulinio chaoso ir masinių žudynių priežastys. Sirija, milijonai bėglių, migrantų antplūdis Europoje, ar galite dabar pasakyti, kas dėl viso to kaltas? „Prieiga prie masinių informacijos priemonių!“ Pasirengimas būsimam kraujo praliejimui! Milijonų gyvybių ir išgyvenimo resursų sunaikinimo planas! Ar tai bent kažkas įdėmiai skaitė?

JAV pradėjo finansuoti antivalstybines grupuotes Sirijoje dešimt metų prieš tai, kai ten prireikė įsikišti Vladimirui Putinui. JAV prieš kelis metus privertė Europos vadovybę įvesti sankcijas prieš Asado naftos industriją. Spaudimas, spaudimas, pastoviai buvo taikomas spaudimas, buvo mėtomos bombos, nuodingos dujos smaugė nekaltus žmones, deginant jų plaučius ir širdis, ir tie žmonės, kurie vykdė šiuos nusikaltimus, be perstojo kaltino visus kitus, tik ne save.

Tame dokumente iš Wikileaks, kuriuo aš su jumis pasidalinau, mano brangūs bendrapiliečiai, žmonės, kurie gauna algą iš mokesčių mokėtojų pinigų, būdami Damaske patarinėjo,, kaip galima nuversti kitos šalies vyriausybę. Dokumente išvardinamos silpnos režimo vietos, o po to duodamos veiksmo rekomendacijos. Tos rekomendacijos, kaip mes dabar matome, mūsų valdininkų buvo įvykdytos. Direktyva yra prieš jus:

1. Silpna vieta – Sirijos ekonomika.
2. Siūlomi žingsniai – nutraukti tiesiogines užsienio investicijas, ypač iš Persijos įlankos šalių pusės.
3. Rezultatas – sirai panorės išeiti į gatves su protestais.

Ir tas sąrašas tęsiamas. Tame dokumente net išvardinti visi kaltininkai – gavėjų sąraše. Nereikia būti genijumi, kad suprasti, kas pradėjo karą su kuriuo šiandieną tvarkosi Putinas. To dokumento gavėjai negali neigti, jog jie žinojo apie planus nuversti veikiančią vyriausybę. Ir JAV finansų ministerija turėjo žinoti apie savo vaidmenį šioje strategijoje. Ir Tel-Avivui taip pat reikėjo turėti nuorodas kelio vedančio į Siriją.

Ir NSA, ir tuometinis valstybės sekretorius Kondaliza Rais (Condoleezza Rice) – suprantama, šitas dokumentas buvo adresuotas ir jiems taip pat. Tarp jo adresatų buvo ir Arabijos valstybių Lyga, Amerikos misija Europos Sąjungoje, JT, o taip pat JAV centrinė vadavietė, nors tai pakankamai neįprasta. Ir pagaliau tas pranešimas pasiekė, jūs visiškai teisūs, Baltųjų rūmų ovalųjį kabinetą, kur Džordžas Bušas jaunesnysis perdavė estafetę Barakui Obamai.

Pabaigai

Kodėl aš sakau, kad Bušas perdavė karą Sirijoje Obamai? Scenarijus pradėjo veikti, ar ne taip? Tas klausimas ir šis atsakymas veda mus prie akivaizdžios išvados apie tai, kad JAV politika neturi nieko bendro su Amerikos Tautos valia. Kodėl aš taip sakau? Nejaugi man iš tiesų reikės viską aiškinti mano išsilavinusiems skaitytojams? Jei mūsų pasaulyje realizuojama didžiulio masto ir ilgalaikė strategija, ir jei paprastas pilietis yra „verčiamas“ ignoruoti realias šios politikos pasekmes, mes negalime kalbėti nei apie demokratiją, nei apie laisvę.

Mūsų pareigūnai turi teisę priiminėti kiekvieną sekantį žingsnį tik kartu su mūsų informuotu sutikimu. Tačiau visi mūsų pareigūnai jau senai peržengė savo įgaliojimų ribas.

Aš nesuprantu, kaip visiems tiems žmonėms pavyko išvengti jų veiksmų tyrimų ir įkalinimo nuosprendžių, ir kaip turėjo veikti amerikiečių konstitucija. Ši klika, šie pasaulinės krizės arbitrai pamiršo civilizuotos visuomenės ribas, jie daro viską, ką nori, išliekdami neliečiamais prieš sąžinės priekaištus, moralines normas ir įstatymo diktatūrą. Niekingi ir šlykštūs – tai vieninteliai žodžiai, kuriais aš galiu juos apibūdinti.

Kokia deginanti bebūtų mano panieka išdavikams, daugiausiai mane piktina tai, kokią žalą jie daro naiviems žmonėms, kurie jais tiki. Mes pasitikime žmonėmis, bet jie mus išduoda ir vagia mūsų paveldą. Po to jie dėl to apkaltina ką nors kitą ir taip toliau. Jie juokiasi, žaidžia ir gyvena viso pasaulio garbingų ir sąžiningų žmonių sąskaita. Jis leidžia trilijonus dolerių, kad pripildyti ir be to turtingų sociopatų kišenes, tada, kai viso labo keli šimtai milijardų gali išgelbėti milijonus vaikų gyvybių.
Amerika leisdavo po 10 milijonų dolerių per dieną, tam, kad bombarduoti dykumos smėlį šalyje, kurios dauguma Amerikos mokinių net negali rasti pasaulio žemėlapyje.

Dabar statistinis tėvas iš Ajovos turi bijoti, jog jo vaikams gali nupjauti galvą koks nors praradęs viltį paauglys, matęs, kaip su jo tėvais susidorojo kažkokia CŽV remta grupuotė. Skurdas, neapykanta, baimė ir įteisinti susidorojimai užgriuvo patį skurdžiausią pasaulio gyventojų sluoksnį, pačiuose smėlingiausiuose pasaulio kampeliuose, kad korumpuota sistema galėtų egzistuoti toliau.. Ir prieš Dievą, prieš sutrikusią ir nekaltą žmonijos visuomenę, į tribūną pakyla žmogus, kuris tvirtina, jog dėl visko kalta AMERIKA. Tuo tarpu, Obama kaltina ir jus ir mane, mūsų vaikus, mūsų protėvius, o taip pat naują nacistinį režimą, pretenduojantį į pasaulinį viešpatavimą.

Ir mes stovime stovėsena „ramiai“. Mes vėl ir vėl įjungiame CNN naujienas ir kitus kanalus, kuriuose „prieiga“ prie auditorijos pasiekiama tik tiems, ką išrenka aukščiau minėta klika. O kai „aukštos moralės liežuviai“ kalba tiesą, kai tauta pradeda pergyventi ir jausti abejones, į žaidimą įsijungia klika, prisidengianti savo valdžia ir turtais nuo tų žmonių, kuriuos ji prisiekė prieš Dievą ginti nuo pavojų. Žvelgdamas atgal, atsimindamas savo ankstesnius metus mokykloje, aš pamenu, kokia liūdna ta istorija, kurią aš tik ką jums parašiau. Mes leidome šiems žmonėms padaryti žiaurią parodiją iš laisvės – tiems amerikietiškos svajonės ir Dievo išdavikams, Dievo – tikrojo laisvės kūrėjo… Tegu Viešpats mūsų nepalieka šiais sunkiais laikais.

parengė: Alenas Kostiugovas

phillip-butler.com