Lietuva pirks „švarią“ energiją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2022-01-04 18:31:00, skaitė 323, komentavo 4

Lietuva pirks „švarią“ energiją

Prezidentūra pranešė, kad Lietuva jungiasi prie Tarptautinės energetikos agentūros (TEA), kuri siekia užtikrinti patikimą, konkurencingą ir švarią energiją savo narėms ir už jų ribų, taip pat ji yra pasaulinio dialogo energetikos klausimais centras, kurio veikla apima visą energetikos klausimų spektrą.

„Tiesioginis dalyvavimas TEA veikloje Lietuvai leis sparčiau siekti energetikos sektoriaus transformacijos ir klimatui neutralios energetikos tikslų, taip pat dalintis savo ir perimti kitų narių gerąsias veiklos praktikas energetikos srityje“, – teigia Prezidentas.

TEA yra autonomiškai Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos sudėtyje veikianti tarptautinė organizacija. Ji vienija valstybes, tarp kurių yra pačios stipriausios ekonomikos: Jungtinės Amerikos Valstijos, Japonija, Jungtinė Karalystė, Kanada, Austrija, Belgija, Danija, Liuksemburgas, Šveicarija, Nyderlandai ir kt.

Vaido Žemaičio komentaras

Kaip jie padaro tą konkurencingą ir „švarią“ energiją savo narėms? Gal kažkokiu būdu „išvalo“, ar tiesiog prieš pirkdami patikrina jos švarumą? O gal už valymą dar pridės papildomų mokesčių prie elektros sąskaitų, kaip sakant, už elektros išvalymą, na kad švaresnė būtų? Tarkim, iš latvių pirks „nešvarią“ baltarusišką, išvalys ir tada mums parduos kaip „švarią“? Įdomu kaip jie planuoja valyti gamtines dujas, naftą…?

Pažiūrėkime ką deklaruoja Tarptautinė energetikos agentūra (TEA) apie branduolinę energiją: „Branduolinė energija istoriškai buvo viena didžiausių anglies dioksido neišskiriančios elektros energijos tiekėjų visame pasaulyje ir turi didelį potencialą prisidėti prie energijos sektoriaus dekarbonizacijos.“

BV inf.