JAV teismas nurodė atskleisti "Pfizer" vakcinų duomenis per aštuonis mėnesius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-01-09 19:56:00, skaitė 390, komentavo 1

JAV teismas nurodė atskleisti

Nuo 2022 m. kovo 1 d. JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) turi atskleisti 55 000 puslapių duomenų, sausio 6 d. nusprendė JAV Teksaso šiaurinės apygardos apylinkės teisėjas Markas Pittmanas, teigiama teismo pranešime spaudai.

Teisėjas nusprendė, kad FDA negali laikyti vakcinų dokumentų paslaptyje "iki 2096 m.", ir nurodė radikaliai paspartinti šimtų tūkstančių puslapių "Pfizer" vakcinų dokumentų paskelbimą.

Savo sprendime apygardos teisėjas Markas Pitmanas atmetė ankstesnius FDA argumentus, kad informacijos laisvės akto (FOIA) prašymo patenkinimas gali užtrukti dešimtmečius, galbūt iki 2096 m. Nors agentūra teigė, kad per mėnesį gali apdoroti ir paskelbti tik apie 500 puslapių, Pittmanas teigė, kad per tą patį laikotarpį ji turėtų paspartinti tempą ir parengti 55 000 puslapių.

"Teismas mano, kad šis Informacijos laisvės įstatymo reikalavimas yra itin svarbus visuomenei", - rašė teisėjas ir pridūrė, kad laiku pateikti informaciją buvo "ne tik įmanoma, bet ir būtina".

Pittmanas pritarė ankstesniam FDA pasiūlymui iki 2022 m. sausio mėn. pabaigos paskelbti apie 12 000 puslapių, tačiau teigė, kad agentūra turėtų paspartinti procesą ir pradėti skelbti 55 000 puslapių per mėnesį jau vasario mėn., t. y. iki kovo 1 d.

Teisėjas leido FDA redaguoti įrašus tik tuo atveju, jei ji turėjo "privilegiją, išimtį ar atleidimą", susijusį su informacija, ir nurodė ieškovams ir FDA iki balandžio 1 d. pateikti "bendrą būklės ataskaitą", kurioje būtų išsamiai aprašyta nuolatinio informacijos atskleidimo eiga, o po to kas 90 dienų, kol ji bus baigta.

FOIA ieškinį rugsėjo mėn. pateikė advokatas Aaronas Seery (Aaron Seery) organizacijos "Visuomenės sveikata ir sveikatos priežiūros specialistai už skaidrumą" (Public Health and Health Professionals for Transparency) - profesorių ir mokslininkų grupės, kuri anksčiau skundėsi, kad FDA vangiai skelbia duomenis apie "Pfizer" vakcinas, kurias leista masiškai naudoti žmonėms, vardu.

Ieškovai tvirtino, kad, kadangi agentūra, norėdama išduoti vakcinos licenciją, sugebėjo apdoroti visą "Pfizer" dokumentų rinkinį per 108 dienas, jie negalėjo reikalauti dešimtmečių dokumentų peržiūrai, redagavimui ir perdavimui, kaip teigė FDA.

Sprendime teisėjas net pacitavo JAV įkūrėjus. Jis citavo Džeimsą Madisoną, kuris sakė, kad "tautos vyriausybė, kuri nesuteikia žmonėms informacijos arba priemonių jai gauti, yra ne kas kita kaip farso arba tragedijos prologas", ir Džoną F. Kenedį, kuris aiškino, kad "valstybė, kuri bijo leisti savo žmonėms įvertinti tiesą ir melą atviroje rinkoje, yra valstybė, kuri bijo savo žmonių".

Ieškinį pateikęs teisininkas Aaronas Siri teisėjo sprendimą pavadino "didele skaidrumo pergale, kuri pašalina vieną iš aklavietės gniaužtų, kuriuos turėjo federalinės "sveikatos" agentūros dėl nepriklausomiems mokslininkams reikalingų duomenų".

Taigi, jei per mėnesį būtų publikuojama po 500 puslapių, tai būtų užtrukę 50 ar daugiau metų, tai 110 kartų pagreitinus publikavimą, visi "Pfizer" dokumentai, kuriuos ji pateikė FDA dėl vakcinos patvirtinimo, būtų paskelbti greičiau nei per metus.

https://www.zerohedge.com/covid-19/judge-rejects-fdas-75-year-delay-vax-data-cuts-8-months