Apie vakcinas primelavusi mokslininkė Stankevičiūtė, dabar paaiškino apie antikūnus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/apie-... 2022-01-10 17:10:00, skaitė 348, komentavo 2

Apie vakcinas primelavusi mokslininkė Stankevičiūtė, dabar paaiškino apie antikūnus

Mokslininkė S. Stankevičiūtė.

2021 m. rugsėjo 2 d. valstybinis transliuotojas LRT paskelbė melą apie vakcinas nuo COVID-19 ligos, esą visos vakcinų tyrimo stadijos yra atliktos.

Publikacijoje buvo cituojama meluojanti mokslininkė Simona Stankevičiūtė. Apie moters skleidžiamą melą buvo informuota ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.

Po keletos mėnesių tyrimo, tarnyba nusprendė, kad S. Stankevičiūtės skleidžiamas melas tėra tik mokslininkės nuomonė, todėl jokių veiksmų dėl paskleisto melo nesiėmė.

Š. m. sausio 6 d. valstybinis transliuotojas paskelbė analitinę publikaciją „LRT FAKTAI. Medikai: nėra pagrindo baimintis dėl to, kad COVID-19 antikūnų skaičius gali būti per didelis“.

„Feisbuke masiškai plinta anoniminė istorija apie stiprinamąja vakcinos doze pasiskiepijusią moterį. Tvirtinama, kad keturiasdešimt trejų metų amžiaus pacientė po trečio COVID-19 skiepo paniro į komą. Vis dėlto įrašas kelia nemažai klausimų – jo autorė žurnalistams neatsakė ir pati nesuteikė daugiau informacijos – neatskleidė netgi to, kuriame mieste esą nutiko nelaimė. Tai leidžia daryti išvadą, kad informacijos nereikėtų priimti už gryną pinigą“, - rašoma analitiniame tyrime.

Joje vėl cituojama meluojanti mokslininkė S. Stankevičiūtė, raginanti vakcinuotis, net jei žmogus turi daug antikūnų.

„Gerai, kad daug antikūnų, blogai, kad mažai, bet kokios tos ribos, šita informacija kol kas nėra žinoma“, - nurodė S. Stankevičiūtė.

Moteris taip pat patikino, kad kai kurių šeimos gydytojų rekomendacijos nesiskiepyti nėra pagrįstos mokslu.

„Visokių yra medikų – yra medikų, kurie skiria antibiotikus virusinėms infekcijoms gydyti. Žmonės gali turėti visokių nuomonių, tačiau draudimo ar kontraindikacijos, ar nepatarimo: viešai prieinamo, iš patikimų šaltinių, kad žmonės, kurie turi tam tikrą antikūnų kiekį, negali skiepytis, tikrai nėra, tuo linkėčiau visiems ir kliautis“, - išaiškino mokslininkė.

Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamas valstybinis transliuotojas savo tyrimo pabaigoje paskelbė verdiktą:

Screenshot%202022-01-09%20at%2019_43_08.png

Ekspertai.eu primena, kad dėl turimo didelio kiekio antikūnų kiekio ėmė pergyventi dvidoziai, kurie suabejojo mokslu ir svarstė galimybę nesivakcinuoti sustiprinamąja doze medicininio preparato nuo koronaviruso. Vienas tokių dvidozių – garsus dainininkas Stano. Apie tai plačiau kalbėjome sausio 1 d. „PressJazz TV“ laidoje „2K+“:

Tad po mokslininkės S. Stankevičiūtės išaiškinimo, joks dvidozis nebeturėtų dvejoti trečiosios dozės būtinumu.