V. Putinas ragina šalis atsisakyti euro ir dolerio, tarpusavyje prekiauti nacionalinėmis valiutomis

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/10... 2015-10-30 09:51:24, skaitė 3161, komentavo 0

V. Putinas ragina šalis atsisakyti euro ir dolerio, tarpusavyje prekiauti nacionalinėmis valiutomis

pinigai

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas ragina ekonomiškai bendradarbiaujančias valstybes su Rusija ir tarpusavyje atsiskaitinėti savomis nacionalinėmis valiutomis, atsisakant tiek nuo dolerio, tiek ir nuo euro: dar šį rugsėjį jis šalies parlamentui pasiūlė pašalinti eurą ir dolerį iš finansinių operacijų tarp NVS (Nepriklausomų valstybių sandraugos) narių; o dabar šį pasiūlymą teikia ir Vietnamui, Indijai, Turkijai ir Egiptui.

Eurazijos sąjungos šalys – Rusija, Baltarusija, Kazachstanas ir kt. – jau pasirašė susitarimą dėl euro ir dolerio atsisakymo.

Ryšium su tuo, kad vis labiau auga įtampa tarp Rusijos kapitalo ir Vakarų kapitalo, Vakarams įvedus prieš Rusiją nukreiptas ekonomines sankcijas, o Rusijai uždraudus maisto importą iš Europos, JAV ir kt. šalių, nenuostabios šios V. Putino pastangos didinti Rusijos finansinį savarankiškumą bei stiprinti Eurazijos šalių bendradarbiavimą.

Jų sekmė tik paskatintų dar gilesnę takoskyrą tarp Vakarų ir Rytų kapitalo, tarp JAV euroatlantinio bloko ir daugiapoliškumo lozungą keliančių BRICS valstybių su Rusija ir Kinija priešakyje, ko pasekoje neišvengiamas dar didesnis šių dviejų blokų ekonominių interesų susikirtimas ateityje.