CŽV ir Vatikaną užklupo redaguojant istoriją

Autorius: Вслух.ру Šaltinis: https://vsluh.ru/novosti/obshc... 2022-01-14 22:35:00, skaitė 719, komentavo 0

CŽV ir Vatikaną užklupo redaguojant istoriją

Didelės įmonės išsiaiškino, kad jų įrašai nemokamoje internetinėje enciklopedijoje Wikipedia yra redaguojami taip, kad paslėptų savo istorijos dalis. Pirmasis tai pastebėjo „WikiScanner“ – šaltinis, stebintis enciklopedijos pakeitimus, kuriuos gali atlikti bet kuris registruotas vartotojas. „WikiScanner“ stebėjo kompiuterių, iš kurių buvo atlikti pakeitimai, IP adresus.

IP adresai priklausė „Wal-Mart“, „Disney“, „Sony“, Darbo partijai, CŽV ir Vatikanui. Apie tai praneša Gazeta.ru su nuoroda į „The Times“. Pavyzdžiui, pranešimus, kuriuose teigiama, kad „AstraZeneca“ vaistas „Seroquel“ gali sukelti paauglių „polinkį į savęs žalojimą arba mintis apie savižudybę“, pašalino vaisto gamintojo darbuotojas.

Iš CŽV kompiuterių buvo padarytos pataisos straipsnyje apie Irano prezidentą Mahmoudą Ahmadinejadą.

O vieno iš Vatikano kompiuterių vartotojas ištrynė dalį informacijos iš straipsnio apie Airijos respublikonų armijos politinio sparno Sinn Féin lyderį Gerry Adamsą.

Be to, buvo pataisyti, pavyzdžiui, straipsniai apie tokius asmenis kaip buvęs CŽV vadovas Porteris Gossas ir Amerikos televizijos žvaigždė Oprah Winfrey, praneša BBC Rusijoje.

Šaltinis: https://vsluh.ru/novosti/obshchestvo/tsru-i-vatikan-poymali-na-pravke-istorii_119337/

Vertė: Papunia