CNN prarado 90 procentų savo auditorijos

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-01-17 04:22:00, skaitė 528, komentavo 2

CNN prarado 90 procentų savo auditorijos

„Pirmąją 2022 m. savaitę CNN kanale smarkiai sumažėjo žiūrovų skaičius – beveik 90 %. Tokiu kiekiu sumažėjo tiek bendras, tiek reklamuos užsakovų norimas kritinis demografinis rodiklis“, – rašoma vietos žiniasklaidoje.

„Prieš savaitę, sausio 3 d., kanalą vidutiniškai žiūrėjo tik 548 000 žiūrovų, tad skaičius staigiai sumažėjo beveik 2,7 mln.

Bet ar pirmoji metų savaitė nebuvo ta pati savaitė, kai CNN ėmėsi visų veiksmų, kad taikų protestą prieš balsavimo sukčiavimą paverstų teroristiniu maištu?

Kodėl būtent taip? Taip, nes būtent taip ir buvo!

Atrodo, kad niekam nerūpėjo.

CNN ne tik prarado 90 procentų visos auditorijos. Kraštutinių kairiųjų propagandos kanalas prarado 86 procentus savo žiūrovų 25–54 metų amžiaus grupėje.

CNN taip pat pastebėjo 86 proc. dydžio nuosmukį ties labiausiai televiziją žiūrinčia 25-54 metų amžiaus kategorija, o praėjusią savaitę žiūrovų buvo 113 000, palyginti su  822 000 CNN vidurkiu prieš metus.

Tinklas, kuris praėjusiais metais buvo panaikintas AT&T susijungus su WarnerMedia, buvo apimtas didelių skandalų, ypač dėl geriausio visų laikų žvaigždės Chriso Cuomo atleidimo po to, kai buvo nustatyta, kad princas Andrew bandė panaikinti kaltinimus priekabiavimu, dėl kurio jis atsistatydino iš Niujorko gubernatoriaus pareigų.

Be nesibaigiančių Chriso Cuomo skandalų, yra pateikti kaltinimai seksualine prievarta prieš rūsyje laikytą Doną Lemoną, kuris yra Jake'o Tapperio draugas, apkaltintas seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus. Taip pat yra Jeffrey Toobin, kuris masturbavosi savo kolegų akivaizdoje. Taip pat yra apkaltintas pedofilas, dirbęs Chrisui Cuomo. Ir nepamirškime, kad pats Chrisas prisipažino lietęs moters kūną.

CNN taip pat išskyrė 89 procentus populiariausių žiūrovų tarp pagrindinių demografinių rodiklių ir 91 procentą žiūrovų nuo 18 iki 49 metų amžiaus.
Buvusiam televizijos naujienų lyderiui taip pat nepavyko išlaikyti didelio žiūrovų skaičiaus sausio 6 d., ką pavyko padaryti praėjusiais metais.
2021 m. sausio 6 d. televiziją vidutiniškai žiūrėjo 5,3 mln. žiūrovų. Šiais metais jis nepasiekė 1,5 mln. bet kurią paros valandą, nors buvo sukurtas specialus repertuaras protesto metinių proga.

Tokie ryškūs pokyčiai vyksta ne dėl to, kad šalies žmonės nebenori žiūrėti naujienų. Priešingai, pavyzdžiui, kanalui „Fox News“ sekasi puikiai:

Nors praėjusią savaitę CNN reitingai sumažėjo, „Fox“ užėmė pirmąją vietą pagal sausio 6 d. duomenis.

Per pirmąją metų savaitę tinklą vidutiniškai žiūrėjo 1,4 mln. žmonių, tai tik 15 procentų mažiau nei tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu.

MSNBC kanalas praėjusią savaitę prarado 67 procentus visos auditorijos, iš kurių 80 procentų buvo viena iš pagrindinių jos demografinių rodiklių.

CNN turi kairiojo sparno pokalbių laidas tačiau šiam kanalui ne itin gerai sekasi kurti šias laidas, nes MSNBC tai daro daug geriau, turėdami puikias galimybes ir patrauklius investuotojus.

CNN taip pat yra ant „mirties/išnykimo ribos.“ Skirtingai nuo MSNBC, kuris yra sąžiningas kanalas, CNN vis dar pasirodo kaip naujienų kanalas, bet... CNN yra nuolat pagaunamas meluojant apie naujienas arba dar geriau, sugalvojant ir papasakojant jas iškreipiant faktus.

Niekas nemėgsta melo, net demokratai, todėl dauguma pačių demokratų žiūri MSNBC ir net „Fox News“ kanalus.

CNN vadovas Jeffas Zuckeris pardavė 40 metų senumo CNN prekės ženklą, kad galėtų džiaugtis keliais gerais reitingais Trumpo valdymo metais. Ir jam pavyko. Bet tik keliems mėnesiams. Dabar CNN yra sumenkintas, patyrė nacionalinį smūgį ir niekas į tai nebekreipia dėmesio.