Landsbergių bendruomenės ikonai balkone raginama neišmušti akies, tik pažymėti puvėkais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lands... 2022-01-24 04:31:00, skaitė 653, komentavo 6

Landsbergių bendruomenės ikonai balkone raginama neišmušti akies, tik pažymėti puvėkais

Istorinių kalbų iš balkono rėžėjas Vytautas Landsbergis (dešinėje).

Šalies žiniasklaida skelbia, kad Landsbergių bendruomenės Tapinas kviečia valstybės vadovo statuso įforminimo siekiančio Lietuvos prezidento, Žmonių partijos patriarcho Vytauto Landsbergio palaikymo grupę Vasario 16 d. Vilniaus senamietyje Pilies gatvėje po balkonu rinktis nuo pat ryto.

„Kur garantijos, kad dabartiniais valdančiaisiais nepatenkinti žmonės vėl nesusirinks į Vilnių nušvilpti valdžios? O jei tai įvyks Vilniuje, siaurokoje Pilies gatvėje, kai iš Signatarų namų balkono tradiciškai kalbės Aukščiausios Tarybos pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis? Kad taip neįvyktų, jau kurpiamas planas“, - skelbiama portalo respublika.lt publikacijoje „Kas išsigando Vasario 16-osios?“.

Tapinas siekia, kad priartėti prie balkono negalėtų tie, kurie turi tam tikrų pretenzijų faktiniam valstybės vadovui. Norima, kad Vasario 16-osios minėjimas netaptų Sausio 13-osios minėjimo tąsa, kuomet buvo nušvilpti visi Lietuvos koloborantai ir vasalai.

Tačiau tokiai Tapino įdėjai iš karto atsirado prieštaraujančių.

Prognozuojama, kad V. Landsbergio ir visos jo šaikos (Landsbergių bendruomenės) priešininkai po balkonu žada pradėti būriuotis jau šventės išvakarėse.

Teigiama, kad nemaža visuomenės dalis laikosi nuomonės, kad būtina ne tik nušvilpti, bet privalu stengtis apmėtyti minkštais, kiek papuvusiais pomidorais ar kitomis sušvinkusiomis daržovėmis, vaisiais, maisto atliekomis, kurios pataikusios neišmuštų akies, bet tik sveikai išgąsdintų.

„Žmonių saugumas, sveikata, tai svarbiausia, ko Vasario 16-osios minėjimo metu po balkonu, privalėtų siekti kiekvienas šalies patriotas“, - teigė vienas būsimos akcijos dalyvių.

Tikimasi, kad šventėje dalyvaus ir Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja.

Apie visa tai plačiau sausio 24 d. „PressJazz TV“ laidoje „2K+“, kurią nuo 15 val. bus galima žiūrėti čia: