„Didžiausios“ Europos problemos: dėmesys seksualiniams iškrypėliams, futbolui ir Aleksejui Navalnui

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/didz... 2022-01-25 20:11:00, skaitė 257, komentavo 1

„Didžiausios“ Europos problemos: dėmesys seksualiniams iškrypėliams, futbolui ir Aleksejui Navalnui

Europoje didesnių problemų kaip seksualiniai iškrypėliai, Navalnas ir futbolas nėra?..

Kova su "didėjančia neapykanta" seksualinių iškrypėlių atžvilgiu Europoje bei įtariamu taip vadinamų jų "teisių" pažeidinėjimu Pietų Kaukaze, futbolo klausimas, kuriuo pasisakys Tarptautinės futbolo federacijos prezidentas, ir Aleksejaus Navalno apnuodijimas – tai kelios iš svarbiausių temų, kurios bus aptartos sausio 24–28 d. mišriu formatu vyksiančioje Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) 2022 m. žiemos sesijoje.

Jos pradžioje bus sugrįžta prie Rusijos delegacijos ETPA įgaliojimų klausimo, pabrėžia Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjoje pirmininkas Emanuelis Zingeris. „Pareikalausiu nepatvirtinti Rusijos delegacijos įgaliojimų dėl masinių žmogaus teisių pažeidimų tiek pačioje Rusijoje, tiek tarptautinėje arenoje. Tam, kad pasiūlymas būtų įtrauktas į sesijos darbotvarkę, reikalinga, kad jį paremtų 30 Parlamentinės Asamblėjos narių. Jeigu Rusija pradėtų naują invazijos etapą Ukrainoje, derėtų stabdyti jai narystę ir įgaliojimus.

Taip pat po daugelio mėnesių diskusijų ETPA Teisės reikalų ir žmogaus teisių komitete laukia raportas dėl A. Navalno apnuodojimo. Trečias svarbus klausimas – pilietinių organizacijų „International Memorial“ ir „Memorial Human Rights Center“ uždarymas, kuris parodo Rusijos visuomenės militarizavimą ir milijonus koncentracijos aukų paniekinimą. Tarp kitų klausimų – migracijos klausimas, kuris kelia didžiules aistras“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui Asamblėjos žiemos sesijos svarbiausius klausimus išskiria Seimo delegacijos vadovas E. Zingeris. Parlamentaras priduria, kad Lietuvos parlamentas „rodo savo ryžtą visose delegacijose, kad duotų visaapimantį atkirtį prieš nedemokratinių valstybių puolimą ir bandymą išardyti demokratinių valstybių vienybę“.

Sausio 27 d., ketvirtadienį, Asamblėjoje vyks ypatingas Tarptautinei Holokausto aukų atminimo dienai paminėti skirtas renginys, kuriame dalyvaus Prancūzijos Švietimo, jaunimo ir sporto reikalų ministras Žan-Mišelis Blankeras (Jean-Michel Blanquer). Bus rodomi išgyvenusiųjų kalbų ir pranešimų vaizdo įrašai. Po šio renginio vyks diskusija dėl Istorijos mokymo Europoje observatorijos.

Sesijos pradžioje Asamblėjos nariai rinks naują ETPA Prezidentą. Į parlamentų narius taip pat kreipsis Graikijos Respublikos Prezidentė Katerina Sakellaropoulou. Kaip įprasta, Asamblėjos nariai keisis nuomonėmis su Europos Tarybos Ministrų komitetui pirmininkaujančia Italija.

Europos Tarybos generalinė sekretorė Marija Pejčinovič-Burič (Marija Pejcinović-Burić) Asamblėjos nariams pristatys savo pranešimą, po kurio atsakys į Asamblėjos narių klausimus.

Darbotvarkėje taip pat numatytos diskusijos dėl Europos Sąjungos migracijos ir prieglobsčio pakto žmogaus teisių padėties atžvilgiu, vaikų teisės būti išgirstiems demokratinėje visuomenėje, klimato kaitos, priverstinio dingimo Europos Tarybos narių teritorijoje, žiniasklaidos vaidmens krizės ir demokratinių institucijų Armėnijoje veikimo.

Apie Europos Tarybos Parlamentinę Asamblėją informacijos galima rasti čia.

BV inf.