Mes netarnausime Amerikai: bulgarai pasisakė apie ,,karą su Rusija"

Autorius: sputniknews.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-01-27 16:50:00, skaitė 597, komentavo 5

Mes netarnausime Amerikai: bulgarai pasisakė apie ,,karą su Rusija

Bulgarijos leidinio "Dnes" skaitytojai pasisakė prieš užsienio karių dislokavimą respublikoje, komentuodami žinią apie tai, kad šalis per tris savaites nuspręs savo poziciją Rusijos ir Ukrainos karo atveju.

Anksčiau gynybos ministras Stefanas Janevas pareiškė, kad Bulgarija turėtų ruoštis pabėgėlių antplūdžiui į šalį ir nepritarė NATO buvimo respublikoje stiprinimui, kad nedidėtų įtampa.

Svetainės vartotojai paragino šalies vadovybę netarnauti JAV ir Šiaurės Atlanto aljanso interesams. Išsamiau skaitytojų komentarus panagrinėjo portalas InoSMI.

"Kodėl mūsų vyriausybė visada nusiteikusi prieš savo žmones? <...> Kodėl korumpuota vyriausybė ir toliau tarnauja Amerikai ir NATO?" — paklausė Ludoto Lenčė.

Jis pabrėžė, kad bulgarai neturi pagrindo kariauti su Rusija, taip pat kištis į Maskvos ir Kijevo santykius.

"Amerika nori spręsti savo problemas, bet svetimoje teritorijoje ir naudodama svetimą kariuomenę!" — pridūrė jis.

Lazarov palaikė Janevą.

"Mums nereikia nei svetimų armijų, nei svetimų karų, ypač prieš Rusiją", — parašė jis.

Gledai Sega gynybos ministrą pavadino idiotu.

"Jūs turite vieną užduotį: išgelbėti šalį nuo karų! Mums nereikia daugiau žinoti! <…> Tegul kiekvienas užsiima savo reikalais!" — pakomentavo jis.

"Kam mums šie ukrainiečiai, jie nėra nei ES, nei NATO sudėtyje!" — pareiškė dar vienas skaitytojas.

"Koks karas! Jokiu būdu! Mums tai bus lemtinga. Kas nori, tegul nusiperka "playstation" ir žaidžia karą kiek nori", — parašė e-ne.

"Kažkokiu supuvimu dvelkia nuo šių nuolatinių amerikiečių kalbų apie Rusijos puolimą į Ukrainą", — mano scenariite.

Pastaraisiais mėnesiais Vakarų žiniasklaida vis dažniau praneša apie Maskvos pasiruošimą "invazijai" į Ukrainą. Rusijoje ne kartą buvo paneigti tokie kaltinimai.

Kaip pabrėžė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, ginkluotosios pajėgos juda valstybės teritorijoje — tai niekam nekelia grėsmės ir niekam neturėtų kelti nerimo. Maskva pabrėžė, kad pareiškimai apie "Rusijos agresiją" naudojami kaip pretekstas formuoti NATO kontingentus pasienio regionuose.

Užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Sergejus Naryškinas pranešimus apie "invaziją" pavadino piktavališka JAV Valstybės departamento propaganda. Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas savo ruožtu pabrėžė, kad Rusija niekada negrasino Ukrainos žmonėms.

Šaltinis