„Fox News“: Kinija stebisi Amerikos kvailumu ir destruktyvumu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/-fox-... 2022-01-27 17:07:00, skaitė 703, komentavo 2

„Fox News“: Kinija stebisi Amerikos kvailumu ir destruktyvumu

Kai stabilus Vašingtonas kursto karą su Rusija, kam tai naudinga? Mes nepakankamai dažnai keliame šį klausimą. Jungtinėms Valstijoms tai, aišku, nenaudinga. Tai akivaizdu kiekvienam, kuris susimąsto apie tai nors sekundę.

Iš tikrųjų tai taip akivaizdu, kad žmonės, kurstantys šį karą, tuoj pat skelbia jus esant išdaviku, jeigu jūs tai nurodote. Jie išduoda mūsų šalies interesus, bet nelojalūs kažkodėl esate būtent jūs. Ukrainos sienos yra šventos. Mūsų sienos yra rasistinės. Užsičiaupk, Putino pakalike.

Bet palaukite sekundę. Kodėl nelojalu stoti Rusijos pusėn, o stoti Ukrainos pusėn lojalu? Tai dvi užsienio šalys, kurioms visiškai nerūpi JAV. Gana keista. Tai absurdiškas spektaklis, ir tai viskas, kas galiausiai jiems lieka.

Reikalas tas, kad strategiškai Ukraina nieko bendro su Jungtinėmis Valstijomis neturi. Joks protingas žmogus negali teisinti karo su Rusija dėl Ukrainos. Niekas nemano, kad toks karas padarys Ameriką saugesne, stipresne ar daugiau klestinčia. Atkreipėte pastaruoju metu žvilgsnį į mūsų ekonomiką? Pavojingas infliacijos lygis, darbo jėga pasimetusi. Chaotiški svyravimai finansų rinkose, jei apskritai pastebėjote.

Ar dalyvavimas konflikte Rytų Europoje kažką iš to pataisys? Aišku, ne. Bus tik blogiau. Jeigu nepažaboti neokonservatorių, ir kaip galima greičiau, amerikiečiai taps daug skurdesni.

Tai kodėl jie tai daro? Tai sudėtingas klausimas. Mūsų lyderių pasipūtimas, kvailumas, nevisavertiškumas, psichologinė būklė. Didelio masto lobistinės kampanijos, vykdomos Ukrainos politikų ir Amerikos gynybos rangovų. Visi šie faktoriai čia vaidina tam tikrą vaidmenį. Nėra tragedijos, kuri turėtų tik vieną priežastį.

Tačiau visai nesudėtinga suprasti, kam naudingas mūsų konfliktas su Rusija. Tai naudinga Kinijai, ir taškas. Vienintelis akivaizdus laimėtojas čia yra Kinijos vyriausybė. Baideno (Biden) administracija sėkmingai stumia du mūsų pagrindinius globalius konkurentus arčiau nuolatinės tarpusavio sąjungos. Kaip tai išeis į naudą Amerikai? Ogi niekaip. Ilgainiui tai taps pavojinga, ir ne tik karine prasme.

Beje, visame tame dalyvauja abiejų partijų atstovai. Girti sankcijas per televiziją daug lengviau negu gerinti žmonių gyvenimą savo pačių šalyje. Naujų griežtų sankcijų įvedimas kas kelis mėnesius maitina jų moralinę tuštybę. Tai verčia juos jaustis gerais žmonėmis. Kokie gi jie kvailiai.

Šį rudenį pasibaigė pats ilgiausias karas Amerikos istorijoje, kai mes išėjome iš Afganistano. Naujas konsensusas Vašingtone toks: mums reikia dar vieno karo, nedelsiant. Ir ši nuomonė ypač paplitusi televizijos naujienose. Reporteriai – patys bukiausi iš bandos gyvulių. Jeigu kiti vaikinai sako, kad tai gera idėja, jie laiko tai duotybe, ir supranta, jog taip ir yra. Žurnalistai taip žiūri į viską, o ypač į ginkluotus konfliktus. Jie bando priversti mūsų Rusijos nekenčiantį valstybės sekretorių dar labiau nekęsti Rusijos.

Ir vėl reikia paklausti: kodėl patriotiškiau yra stoti vienos, o ne kitos šalies pusėn? Mes neprivalome ginti kurią nors šalį, nė vieną iš šių šalių. Nė viena iš jų nėra Amerika. Nei viena, nei kita neturi tokių interesų, kokius turime mes. Kodėl neteisinga palaikyti vieną, o ne kitą?

Neteisinga palaikyti bet kurią iš jų. Jų interesai nesutampa su mūsų interesais. Jie labai skirtingi. Tačiau vis tiek sakoma: „Ginkluokite ukrainiečius, ruoškitės partizaniniam karui.“

Taip kalbėti gali tik žmogus, kurio niekaip nepalies jo kraugeriškumo pasekmės.

Kaipgi tai atrodo pasauliniu mastu? Ką gi, kinai, turbūt, stebi tai išsižioję, kupini susižavėjimo. Jie negali patikėti savo laime. Jie stebi, kaip visa JAV politinės klasės vadovybė visu greičiu lekia neteisinga kryptimi. Šalin nuo Azijos, kuri visiškai akivaizdžiai yra ateitis. Į niūrią praeitį Rytų Europos pakraščiuose. Link Ukrainos. Rusijos.

Kinai, turbūt, stebisi, kaip žmonės gali būti tokie kvaili ir taip kenkti patys sau.

Šaltinis: foxnews.com