Rusija yra teisingoje istorijos pusėje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/rusij... 2022-02-02 15:03:00, skaitė 351, komentavo 3

Rusija yra teisingoje istorijos pusėje

Tautų, valstybių, civilizacijų istorijoje būna tiesos momentų. Rusijai ir pasauliui tiesos momentas yra dabar.

Yra trys melo rūšys: melas, įžūlus melas ir Rusija Vakarų žiniasklaidoje.

Jie sako, kad negalima priimti Rusijos pasiūlymų dėl saugumo, nes tai būtų tolygu derėjimuisi su Hitleriu. Bet kas dabartinėje situacijoje yra agresorius?

Kaip ir 1941 metais, agresorius yra tas, kuris skelbia savo teisę į pasaulinį viešpatavimą. Kaip ir 1941 metais, agresorius yra tas, kuris stumia savo karines pajėgas prie mūsų sienų. Ne Rusija atėjo į Meksiką ir Kanadą.

Tai jie atėjo į Lenkiją, Čekiją, Vengriją, Slovakiją, Rumuniją, Bulgariją, Slovėniją, Kroatiją, Albaniją, Lietuvą, Latviją, Estiją, Ukrainą. Tai jų rankos suteptos Korėjos, Vietnamo, Laoso, Kambodžos, Jugoslavijos, Afganistano, Irako, Libijos, Sirijos žmonių krauju. Ne mes agresoriai.

Jeigu jiems iš tikrųjų rūpėtų jų tautų gerovė, jie priimtų pasiūlymus dėl saugumo, apie kuriuos kalba Rusija. Tuose pasiūlymuose nėra nieko, ko jie jau nebūtų vienaip arba kitaip patvirtinę. Jie žadėjo neplėsti NATO. Jie niekada nepriims į NATO Ukrainos – jie ne savižudžiai. Tai kodėl jie atsisako Rusijos pasiūlymų?

Nes jie neatsisako savo pasaulinio viešpatavimo planų. Ir jie bijo parodyti savo silpnumą. Nes Vakarai yra silpstantis hegemonas. O silpstantis hegemonas yra pavojingas.

Jam turi pasipriešinti suverenių valstybių sąjunga. Kalbėti apie kažkokią Rusijos „izoliaciją“ yra nesusipratimas. Kinijoje gyvena daugiau žmonių negu visuose Vakaruose. Indijoje gyvena daugiau žmonių negu visuose Vakaruose. Rusija yra BRIKS, vienijančios galingiausias Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos valstybes, narė.

Patikti mūsų Vakarų „partneriams“ yra sunku. Patikti jiems galime tik baigę egzistuoti. Tai neįeina į mūsų planus. Rusija yra teisingoje istorijos pusėje.

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.