„Facebook“ patyrė didžiausią vienos dienos akcijų vertės kritimą rinkos istorijoje

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-02-09 17:59:00, skaitė 235, komentavo 2

„Facebook“ patyrė didžiausią vienos dienos akcijų vertės kritimą rinkos istorijoje

„Facebook“ prarado daugiau nei 232 mlrd dolerių akcijų vertės kai paskelbė, kad bendrovė pirmą kartą per visą savo gyvavimo istoriją kasdien praranda vartotojus. Stulbinantis bendrovės akcijų kainos kritimas pasiekė rekordą – 26 procentų, tai didžiausias vienos dienos šuolis žemyn per visą istoriją. Šis nuostolis net 50 milijardų dolerių viršija anksčiau pasižymėjusią rekordininkę – 2020 m. rugsėjo mėn. įmonė „Apple” patyrė 182 milijardų dolerių vienos dienos nuostolius.

„CNBC” praneša, kad „Facebook“ šią savaitę pasiekė naują rekordą – prarado daugiau nei 232 mlrd. USD rinkos vertės po pranešimo, kad bendrovė pirmą kartą praranda kasdienius vartotojus visame pasaulyje. „Facebook“ ketvirtadienį prarado 232 milijardus dolerių vertės, tai yra didžiausias vienos dienos vertės kritimas JAV akcijų rinkos istorijoje.

Akcijų kainos kritimas buvo pagrįstas silpnesnėmis nei tikėtasi bendrovės pajamų prognozėmis ir viršijo ankstesnį „Apple“  rekordą, kuomet 2020 m. rugsėjį įmonė prarado 182 mlrd. USD rinkos vertės.

Septyni didžiausi kritimai akcijų rinkos istorijoje įvyko per pastaruosius dvejus metus, tuo tarpu technologijų įmonių, tokių kaip „Apple“, „Microsoft“, „Tesla“ ir „Amazon“, vertė sparčiai augo. Dar 2018 metais „Facebook“ buvo atsidūrusi  „lyderių” sąraše dėl didžiausio vertės kritimo, kuomet įmonė prarado 119 mlrd. USD rinkos vertės.

Trečiadienį „Facebook“ (dabar „Meta“) pranešė apie menką pastarojo metų ketvirčio naujų vartotojų augimą beveik visose savo platformose, įskaitant „Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ , tačiau dar didesnį nerimą bendrovei kėlė maždaug 1 mln. kasdienių vartotojų praradimas Šiaurės Amerikoje.

Didžiąją „Facebook“ reklamos pelno dalį sudaro Šiaurės Amerikos vartotojai, todėl 1 milijono vartotojų praradimas rodo, kad įmonei gresia nerimą kelianti tendencija. Šis vartotojų praradimas lėmė bendrą kasdienių „Facebook“ vartotojų sumažėjimą visame pasaulyje, o tai, bendrovės atstovo teigimu, buvo pirmasis nuoseklus nuosmukis „Facebook“ istorijoje.

Didelę riziką „Facebook“ kėlė ir pastarųjų mėnesių sprendimai dėl „Metaverse”, tai įmonei taip pat kainavo daugybę pinigų, o generalinis direktorius Markas Zuckerbergas teigė, kad 2021 m. bendrovė patyrė 10 mlrd. USD grynųjų nuostolių dėl investicijų į „Metaverse”.