Šimonytė pripažino, kad Baltarusija gali „nubausti“ Lietuvą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/simo... 2022-02-11 15:20:00, skaitė 320, komentavo 1

Šimonytė pripažino, kad Baltarusija gali „nubausti“ Lietuvą

Baltarusijos valdžia gali pradėti taikyti sankcijas atskiroms Lietuvos įmonėms oficialiai apie jas nepaskelbusi. Tai pareiškė Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė.

„Baltarusija gali imtis įvairiausių dalykų, dažnai jų imasi net nepaskelbdama, ko imasi. Ne kartą yra buvę situacijų, kai buvo labai dėmesingai tikrinami mūsų kroviniai ar sudaromos didelės eilės pasienyje. Nebūtinai Baltarusijoje, bet ir Rusijoje, kai atsirasdavo, tarkime, veterinarinių problemų, tikrų ar tariamų“, — teigė Vyriausybės vadovė.

Tranzito skandalas tarp Lietuvos ir Baltarusijos kilo šią žiemą. Gruodžio pradžioje paaiškėjo, kad „Lietuvos geležinkeliai“ ir toliau gabena „Belaruskalij“ krovinius, kuriems įsigaliojo JAV sankcijos.

Lietuvos vyriausybė nusprendė nuo vasario 1 dienos nutraukti „Belaruskalij“ ir „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) trąšų tranzito sutartį, tačiau Baltarusija kreipėsi į teismą. Nuo vasario 7 dienos Minskas nebeįleidžia traukinių iš Lietuvos, tranzitu per Baltarusijos teritoriją vežančių naftos produktus ir trąšas. Baltarusijos duomenimis, kasmet tranzitu per jos teritoriją gabenama apie 1,5-1,6 mln. tonų prekių, kurioms taikomos Minsko atsakomosios priemonės, jų vertė – daugiau nei milijardas dolerių.

BV inf.