Algis Statkevičius: Pakišo!

Autorius: Algis Statkevičius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-02-13 22:16:00, skaitė 356, komentavo 6

Algis Statkevičius: Pakišo!

Susikompromitavę politikai pakišo Kanados policiją. Išdavė.

Gerai, apie viską nuo pradžių.

Persigandęs Kanados premjeras Justinas Trudo visom išgalėm stengiasi nusikratyti atsakomybės. Įsako savo tiesioginiam pavaldiniui Dougui Fordui, Ontario provincijos premjerui, kaip galima greičiau atsikratyti Laisvės Konvojaus. Mat veiksmas vyksta Ontario provincijoje, todėl čia Ontario provincijos problema.

Nors ir iš priešininkų partijos, uolus įsakymų vykdytojas Fordas skelbia Ontario provincijoje, kuri talpina beveik pusę Kanados gyventojų, EKSTREMALIĄ PADĖTĮ! Nes milijonai dolerių dėl Ambasadoriaus tilto blokados strigę ant sienos!

Tiesioginio televizijos eterio metu pasipila desperatiški gąsdinimai: protestuotojai bus baudžiami baudomis iki šimto tūkstančio dolerių, sės į kalėjimus, negalės išvykti į JAV ir taip toliau. Likutinė žiniasklaida (legacy media) loja: "tuoj prasidės tilto ir Otavos šturmas, taktinės grupės jau kovinėje parengtyje!”
Windsoro miesto, kuriame dėl tilto tarp JAV ir Kanados blokados jau kelinta para stovi tie milijonai dolerių, ligoninei duotas aliarmo signalas - laukite nukentėjusiųjų.

Protestuotojai ant tilto toliau kepa dešreles ir linksminasi. Papildomos gerai nusiteikusių protestuotojų pajėgos užplūsta Kanados pasienio Windsoro miestą. Policija supranta, kad politikai juos gėdingai pakišo ir nelenda.
O ką Policija? Jei norėtų, ašarinėmis dujomis, guminėmis kulkomis per dvi su puse minutes išvaikytų protestuotojus. Bet yra problema. Protestuotojų gretose - vaikai, šeimos. Kuris policijos šefas išdrįs duoti įsakymą šturmui? Apnuodyti vaikus ašarinėmis dujomis? Apšaudyti šeimas guminėmis kulkomis?
Protestuotojai toliau kepa dešreles ir šoka. Policija šypsosi ir draugiškai mojuoja. Sunkvežimiai urzgia. Visi supranta, kad "fancy socks" premjeras Trudo nuo problemos toli nepabėgs.

Jau trečią savaitgalį lankiausi Otavoje. Užsukom į protesto būstinę, atvežėm ir padovanojom dyzelinio kuro. Ten kaip Žvaigždžių Karų sukilėlių bazėje - darbai virte verda. Otavos centre vėl tūkstančiai nuostabių žmonių, net sunku praeiti. Šventinė nuotaika, vaikų pilnos žaidimų aikštelės. Veteranai tvarko Karo memorialą. Vėl kaukia traukinių sirenos. Šalta, -12. Draugiškai pamojuoja policininkai.

Apie atmosferą daugiau nepasakosiu. Nes ši nuotrauka pasako viską…