Pasklido kalbos, kad Baidenas pasirengęs „atiduoti“ Ukrainą Rusijai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pask... 2022-02-14 21:53:00, skaitė 402, komentavo 4

Pasklido kalbos, kad Baidenas pasirengęs „atiduoti“ Ukrainą Rusijai

JAV prezidentas Džo Baidenas pasirengęs „atiduoti“ Ukrainą Rusijai, kad Maskva sustabdytų suartėjimą su Kinija, Ukrainos televizijos kanalo NAŠ eteryje sakė politikos analitikas Aleksandras Lazarevas.

Jo nuomone, Kijevas amerikiečiams nebereikalingas dėl pasikeitusių užsienio politikos gairių. Jei anksčiau Vašingtonas naudojo Zbignevo Bžezinskio strategiją, kad sutramdytų Rusiją kaip žemyninę galią, tai dabar Baltieji rūmai yra pasiruošę kovoti su Kinija, mano ekspertas.

„Nuo 2018 m., kai nepavyko įgyvendinti šio projekto, jie suprato, kad Kinija jau yra pagrindinė grėsmė. O Ukraina tapo tiesiog neprioritetu JAV užsienio politikai, bet išliko pelninga įmonių, kurios čia uždirba, dėka“, – sakė Lazarevas.

Politologas aiškino, kad dėl šios priežasties Kijevas dabar bando patekti į Didžiosios Britanijos protektoratą.

„Amerikiečiai daro nuolaidas Rusijos Federacijai, kad ji nesusijungtų su Kinija. Jie yra pasirengę atsisakyti Ukrainos ir nori jos atsisakyti. Baidenas ne kartą yra sakęs: „Mes niekada už jus nekovosime“ jei bus karas tarp NATO ir Rusijos, o tai yra branduolinis karas“, – apibendrino Ukrainos ekspertas.

Pastaraisiais mėnesiais Vakarai kaltina Maskvą dėl „invazijos“ į Ukrainą planavimo ir didina savo buvimą Rytų Europoje. Rusijoje atmeta visas pretenzijas, pabrėždami, kad perkelia kariuomenę savo teritorijoje, taip pat primena, kad nedalyvauja Ukrainos vidaus konflikte ir nepažeidžia jokių susitarimų, skirtingai nei Kijevas, kuris nesilaiko Minsko susitarimų.

Kaip anksčiau sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Rusija nekuria jokių pretekstų konfliktinei situacijai aplink Ukrainą. Anot jo, Maskva neatmeta, kad Vakarų kurstoma isterija aplink Ukrainą yra skirta „uždengti Kijevo sabotažo liniją“ Minsko susitarimams dėl Donbaso. Kaip pažymima Kremliuje, JAV ir NATO informacinė isterija dėl Ukrainos yra dosniai pilna melo ir klastotės.

SN inf.