Mindaugas Puidokas: Ar tūkstantinė vilkikų eilė rodo, kad A.Bilotaitė ,,kuria" dar vieną krizę prie Baltarusijos sienos!?

Autorius: Mindaugas Puidokas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-02-15 15:12:00, skaitė 337, komentavo 0

Mindaugas Puidokas: Ar tūkstantinė vilkikų eilė rodo, kad A.Bilotaitė ,,kuria

Situacija Lietuvos-Baltarusijos pasienyje iš Baltarusijos pusės – katastrofiška! Eilėje laukiantys vilkikų vairuotojai skambina man kaip Seimo nariui ir prašo pagalbos. Žmonės visiškoje neviltyje! Jie negali patekti į Lietuvą 10 parų, o kai kurie net 15 parų! Negalintys kirsti sienos vairuotojai neturi maisto, geriamo vandens, elementarių higienos sąlygų, o visos degalinės ir aikštelės perpildytos! Už laukimą eilėje vairuotojai negaus jokio užmokesčio. Juk krovinys stovi ir nėra laiku pristatomas. Ką tai reiškia?

Ar Lietuvos liberalkonservatorių Vyriausybė tokiu būdu stabdo krovinius iš Baltarusijos, Rusijos į Europos Sąjungą ir kariauja „vertybinės“ politikos karus paprastų vairuotojų ir logistikos sektoriaus įmonių sąskaita!???

Patys vairuotojai tiek man pasakojo, tiek socialiniuose tinkluose rašo, kad Baltarusijos muitinė patikrinimus atlieka operatyviai, todėl visa kaltė dėl susidariusios situacijos tenka Lietuvos pusei. Remiantis viešai pateikiama informacija, iš viso pasienyje Baltarusijos pusėje, visuose sienos pervažiavimo punktuose, yra užstrigę apie 3000 vilkikų.

Pirmadienį, vasario 14 dieną, Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei ir Finansų ministrei Gintarei Skaistei išsiunčiau oficialią užklausą, reikalaudamas skubiai spręsti šią krizinę situaciją pasienyje. Reikalauju atsakymų, kodėl tiek laiko ji nėra sprendžiama?! Kodėl muitinės elektroninės sistemos normaliai neveikia tiek dienų ir prisidengiant jų gedimu vairuotojai kankinami nežmoniškomis sąlygomis?! Toks aiškinimas kelia dideles abejones, nes Lietuvos muitinė viešai neskelbia žinių dėl elektroninių sistemų sutrikimų.

Tuo tarpu, kaip pasakoja vilkikų vairuotojai, situaciją sunkina tai, kad trūksta dirbančių muitininkų. Aiškėja ir tokia ydinga situacija, kad Lietuvos muitinės darbuotojai dirba nenormaliai ilgomis pamainomis po 24 valandas, kai efektyviausias darbas būtų 3 pamainos po 8 valandas. Kodėl neskiriama pakankamai lėšų darbuotojams ir neieškoma kitų efektyvių sprendimų? Ar VRM ir Finansų ministrės turi bent patarti galinčių rimtų ekspertų, jei pačios nesigaudo situacijoje!? Be to, neprižiūrimi kelio ruožai iki rentgeno – kelio danga slidi, nėra barstoma, vilkikai slidinėja, sudaromos avarinės situacijos. Jei situacija greitu laiku nebus sprendžiama, vilties netekę vairuotojai grasinasi palikti vilkikus su kroviniais ir grįžti namo.

Kokiais būdais ir kaip skubiai Vyriausybė imsis padėti pasienio įkaitais tapusiems žmonėms?!