Zekai, klastotės, chaosas: Ukrainos valdžios veiksmai atsitraukiant

Autorius: Lietuvis Patriotas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-02-28 01:48:00, skaitė 459, komentavo 7

Zekai, klastotės, chaosas: Ukrainos valdžios veiksmai atsitraukiant

Ukrainos valdžia pradėjo išleidinėti kalinius, kurie anksčiau buvo kariškiai, kad pastarieji galėtų dalyvauti karo veiksmuose, praneša RIA Novosti, remdamasi Generalinės prokuratūros tarnyba.

„Iš laisvės atėmimo vietų ir kardomojo kalinimo centrų paleidžiami buvę kariai, pareiškę norą ginti šalį karo padėties metu“, – sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Andrejus Sinjukas.

Išleidimo klausimas „sprendžiamas aukščiausiu lygiu“. Valdžia ketina paleisti daugybę žmonių, „kurie yra sulaikyti ir jau atlieka bausmę visoje šalyje“, sakė Sinyukas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš 2 dienas pareiškė, kad per specialiąją operaciją pagrindiniai susirėmimai vyksta ne su nuolatinia Ukrainos kariuomene, o su nacionalistinėmis formuotėmis.

„Jie yra tiesiogiai atsakingi už genocidą Donbase ir civilių gyventojų kraujo praliejimą liaudies respublikose. Be to, į įprastinius Ukrainos dalinius įkomponuoti nacionalistiniai elementai ne tik kursto ginkluotą pasipriešinimą, bet iš tikrųjų atlieka užkardomųjų būrių vaidmenį“, – sakė jis.

Ukrainos naciai, anot V. Putino, elgiasi kaip teroristai, Kijeve ir Charkove įrengdami daugybę raketų paleidimo įrenginių. Vladimiras Putinas kreipėsi į Ukrainos kariuomenę:

„Paimkite valdžią į savo rankas, panašu, kad mums bus lengviau susitarti nei su šia narkomanų ir neonacių gauja, kuri apsigyveno Kijeve ir paėmė įkaitais visą Ukrainos tautą.

Taip pat Rusijos gynybos ministerija oficialiai patvirtino, kad Kijevo režimas masiškai ir nekontroliuojamai dalija gyventojams automatinius šaulių ginklus, granatsvaidžius ir amuniciją. Nacionalistų vykdomas civilių gyventojų įtraukimas į karo veiksmus, neišvengiamai sukels nelaimes ir aukas, nurodė ministerija.

„Raginame Ukrainos žmones būti sąmoningais, nepasiduoti šioms Kijevo režimo provokacijoms kad galima būtų išvengti bereikalingų aukų“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Gynybos ministerija taip pat paneigė informaciją apie Rusijos raketų ataką prieš gyvenamąjį namą Kijeve – į ją pataikė Ukrainos komplekso „Buk-M1“ priešlėktuvinė raketa.

— Pranešimai apie Rusijos raketų ataką prieš gyvenamąjį namą Lobanovskio prospekte Kijeve neatitinka tikrovės. Namui padarytos žalos pobūdis nurodo, kad į jį pataikė priešlėktuvinė raketa, rašoma pranešime.