Vandalai užpuolė Rusijos ir Baltarusijos ambasadas Vilniuje

Autorius: Lietuvis Patriotas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-01 00:02:00, skaitė 824, komentavo 31

Vandalai užpuolė Rusijos ir Baltarusijos ambasadas Vilniuje

Komentaras

Atkreipkite dėmesį, kad šie užpuolimai, galimai yra koordinuoti. Youtubėje, Lauryno Ragelskio kanale, pavadinimu Litovec RUBIT PRAVDU!, yra ptalpinta medžiaga (nuoroda į šaltinį https://youtu.be/9tOcI1zetl4), kaip banditai veržiasi į Baltarusijos Respublikos ambasadą.

Policija stovi šalia ir neužkerta kelio aktyviais veiksmais daroam nusikaltimui (prisiminkime, kaip jie aktyviai veikė praeitų metų rugpkūčio 10 ir rugsėjo 10 dieną. Kaip jie aktyviai veikė, suiminėdami Celofaną.) Kaip jau anksčiau rašiau, reikia ruoštis rimtesnėms nacistinės chuntos provokacijoms. Net neabejoju, Rusijos Federacija ir Baltarusijos Respublika yra paruošusios šiai chuntai ne vieną siurprizą. Reikia tik palaukti Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos pabaigos.

Vandalai apgadino Rusijos ir Baltarusijos ambasadų Vilniuje pastatus, taip pat Rusijos konsulatą Klaipėdoje. Vilniuje, prie Rusijos ambasados, vyras ant ambasados ​​vartų, herbo ir šaligatvio užpylė neaiškios kilmės skysčio. Incidentas įvyko šeštadienį apie 12:27 Lietuvos (13:27 Maskvos) laiku. Užpuolikas sulaikytas, paaiškėjo, kad tai 1978 metais gimęs vyras, apklaustas ir įteiktas šaukimas. Surinkta medžiaga administracinės bylos iškėlimui.

Kitą dieną, sekmadienį, 16 valandą 30 minučių Lietuvos laiku, pašaliniai asmenys pateko į Baltarusijos ambasados ​​Lietuvoje teritoriją. Kieme nuėmė Baltarusijos vėliavą, o vietoj jos iškabino Baltarusijos opozicijos ir Ukrainos vėliavas. Taip pat teisėsaugos institucijos ambasados ​​teritorijos patikrinimo metu aptiko ir paėmė tris butelius degaus skysčio. Sulaikyti du 1994 ir 1989 metais gimę vyrai. Vyksta tyrimas, iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį dėl užsienio valstybės, ES valstybės ar tarptautinės visuomeninės organizacijos simbolių išniekinimo.

Tą pačią dieną Klaipėdoje purškiamais dažais buvo nudažyta Rusijos generalinio konsulato tvora. Įtariamasis, gimęs 1995 m., sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Praėjusią savaitę Rusijos diplomatas buvo sužalotas nuo Ukrainos palaikymo mitingo dalyvių rankų prie Rusijos ambasados ​​Vilniuje. Įtariamasis sulaikytas.

Policija ir Rusijos diplomatinė atstovybė nuo išsamesnių komentarų susilaikė.