Išlaisvintos Sčastjos miestelio gyventojai papasakojo apie „aidariečių“ organizuojamą genocidą ir terorą.

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-02 02:10:00, skaitė 716, komentavo 5

Išlaisvintos Sčastjos miestelio gyventojai papasakojo apie „aidariečių“ organizuojamą genocidą ir terorą.

Vasario 26 dieną LLR Liaudies milicija sugebėjo atgauti daugiau nei septynerius metus nacių valdžioje buvusio Sčastjos miesto (liet. "Laimės") ir Muratovo kaimo kontrolę.

"Aidaras atėjo čia ir pradėjo mušti, žudyti. Čia buvo tylu, ramu. Ir jie šaukia, sako, Rusija pradėjo karą, agresija", - sakė vyras. "Kiek merginų buvo išprievartauta!" – pridūrė moteris.

Kitas vietos gyventojas pasakojo, kaip kovotojai „laidojo gyvus“ paprastus žmones. Panaši praktika buvo taikoma jų aukų ir teroristų atžvilgiu Sirijos Arabų Respublikoje.

„Pas mus buvo tylu, ramu... Jie palaidojo žmones gyvus... Manėme, kad žmonės ten kažkur nuėjo, o jie guli šiukšliadėžėse ir griovyje“, – sakė ji.

Be to, iš vietos gyventojų dažnai buvo vagiamas asmeninis turtas. Naciai iš vieno vietos gyventojo pavogė automobilį, tačiau negalėjo jo užvesti, teko palikti. Kita pasakojo, kaip vienas iš Ukrainos karių pažadėjo mamai „atsiųsti traktorių“.

"Mama, mama, traktoriaus nėra! Neradau aš čia traktoriaus. Aš kai rasiu, aš tau atsiųsiu, mama!" — prisiminė ji bandito pokalbį telefonu.

Šaltinis: https://novorosinform.org/zhiteli-osvobozhdennogo-schastya-rasskazali-o-genocide-i-terrore-ustroennom-ajdarovcami-90736.html