Gyvenimas be įstatymų

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/gyvenimas-b... 2015-11-10 10:04:40, skaitė 2217, komentavo 0

Gyvenimas be įstatymų

Visai neseniai buvęs Britanijos premjeras Toni Bleiras sukėlė sensaciją: jis atvirai pareiškė, kad įsiveržimas į Iraką ir jo sugriovimas buvo klaida, dėl kurios kilo chaosas visuose Artimuosiuose Rytuose ir atsirado teroristinė Islamo valstybė. Sensacija tame, kad tokią nuomonę išreiškė būtent vienas pirmųjų karo visuose Artimuosiuose Rytuose iniciatorių. Tonis Bleiras nepasakė nieko naujo, jis tik pakartojo mūsų žodžius, kuriuos sakėme prieš kelis metus. Atsiprašau, atseit, taip paprastai ir lengvai, lyg ne karą būtų kurstęs, o kažkam ant kojos užmynęs.

Mes sakėme ir dar pakartosime: absoliutaus JAV dominavimo pasaulyje politika nusikalstama, ji prieštarauja SNO taisyklėms ir nukreipta prieš viso pasaulio gyventojus. JAV bando visą pasaulį subombarduoti į gabalus, nes jos neva išrinktoji tauta ir išskirtinė valstybė, kuri dėl šios priežasties gali viešpatauti planetoje ir naikinti milijonus gyvybių. Šitai nusikalstamo dominavimo idėjai atsidavė ir Europos Sąjunga, kuri vaidina, lyg būtų JAV porininkė Europoje, kai tuo tarpu ji Vašingtonui yra tik visiškai priklausoma vasalė.

Organizacija “Pasaulio gydytojai prieš branduolinį karą” – paskelbė pranešimą apie aukų, kurios atsirado dėl JAV įsiveržimo į įvairias šalis, kiekį. Skaičiai šokiruoja:

Per 12 karinių veiksmų metų vien tik Irake, Afganistane ir Pakistane užmušta milijonas trys šimtai tūkstančių žmonių – sakoma pranešime.

Vien Irake per amerikiečių intervenciją žuvo apie milijoną žmonių, kas sudaro maždaug 5% nuo bendro šalies gyventojų skaičiaus. Dar 220 tūkstančių žuvo Afganistane, 80 tūkstančių – Pakistane. Organizacija įspėjo, kad į ataskaitą neįtraukė žuvusių Jemene ir Sirijoje, kur JAV veikė kartu su NATO sąjungininkėmis, tuomet skaičiai greičiausiai viršytų du milijonus.

Be to, pabrėžiama, jog maždaug trys milijonai Irako, Afganistano ir Pakistano gyventojų po Pentagono bombardavimų pabėgo iš šalies. (Pateikiami skaičiai maždaug 10 kartų didesni už oficialią statistiką. Pranešimą anglų kalba galima rasti portale Šauksmas).

Paskutinėje savo kalboje Suvienytų Nacijų Organizacijoje Barakas Obama žmoniją prilygino Ebolos virusui. Mūsų akimis žiūrint, tokie žodžiai vertintini kaip raginimas kovoti su visa žmonija apskritai. Žvelgiant į pasaulyje augantį chaosą, kuris jau pasiekė Europą (turime omenyje masinę imigraciją), pradedi tikėti apie planinį gyventojų skaičiaus Žemėje mažinimą. Kaipgi kitaip tuomet vertinti dirbtinio gaisro visoje planetoje kurstymą?

Mūsų oponentai Lietuvoje, minėdami Krymo įvykius, nuolat kartoja apie Rusijos agresiją. Tačiau argi Rusija sukėlė perversmą Kijeve, dėl kurio Krymas ir buvo prijungtas prie Rusijos, o taip pat kilo pilietinis karas Donbase? Galbūt mums valstybingumas jau nesvarbus ir nereikalingas, tačiau kodėl tuomet nuo š.m. rugsėjo Lietuvoje įsigaliojo įstatymų pataisos, leidžiančios bausti už raginimą keisti konstitucinę santvarką? Pritariame pataisoms, bet nenorime, kad jas taikant, būtų naudojami dvigubi standartai.

Prisiminkim perversmą Lietuvoje, kuris baigėsi prezidento Rolando Pakso nušalinimu. Pakso kaltinimai buvo juokingi. Jam buvo priekaištaujama, kad jis suteikė Lietuvos pilietybę Rusijos piliečiui Jurijui Borisovui, kai tuo tarpu Pakso pirmtakas Prezidento poste – amerikietis Valdas Adamkus – pilietybę suteikė aštuoniems šimtams personažų. Ir nieko.

Visi Lietuvoje puikiausiai supranta, kad Pakso nušalinimas nuo valdžios su pilietybės Borisovui suteikimu nieko bendra neturi. Viena iš nušalinimo priežasčių – Paksas ketino išsiaiškinti Mažeikių naftos gamyklos perdavimo mažai žinomai kompanijai iš Amerikos “Viljams” aplinkybes. Priminsim, kad sutartis su šia kompanija buvo sudaryta taip, kad visas skolas ir galimus gamybos nuostolius prisiėmė Lietuvos valstybė. Žinoma, čia ne vienintelė priežastis. Žmonės, organizavę perversmą – ir šiandien valdžioje. Klausimas apie tų asmenų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn vis dar atviras. Šiandien daugelis žmonių Lietuvoje pasiruošę atiduoti savo balsus už Paksą dėl vienintelės priežasties: kad 2004 metais Lietuvos daugumos rinkėjų pasirinkimas buvo sutryptas.

Liaudies išmintis sako: maži įstatymų pažeidimai veda prie gyvenimo išvis be įstatymų. Prisiminkim, kaip tokie procesai prasidėjo pasaulyje:

  • Grenada, 1983 metai. Be SNO sankcijų.
  • Panama, 1989 metai. Be SNO sankcijų.
  • Libija, 1986 metai. Karinė operacija be SNO sankcijų.
  • Jugoslavija, 1995 metai. Karinė NATO operacija be SNO sankcijų.
  • Jugoslavija, 1999 metai. NATO intervencija be SNO sankcijų.
  • Afganistanas, 2001 metai – iki šių dienų. NATO intervencija be SNO sankcijų.
  • Irakas, 2003 metai. JAV ir kai kurių sąjungininkių intervencija be SNO sankcijų.
  • Sirijoje iki šios dienos vyksta intervencija be SNO sankcijų.

Mes nuolat pasisakome už tai, kad laikytis įstatymų. Mes kategoriškai prieš bet kokius perversmus, naudojant jėgą, mes pasisakome už vieningą Lietuvos istoriją, įskaitant ir tarybinį laikotarpį. Mes prieš dvigubus standartus ir istorinių faktų iškraipymą. Pas pasisakome už draugiškus santykius su mūsų kaimynais ir pirmiausia – Rusija ir Baltarusija.

Atsisiųsti pranešimą “Pasaulio gydytojai prieš branduolinį karą” pdf formatu galima čia