Rusijos užsienio reikalų ministerija patvirtino biologinių ginklų kūrimą Ukrainos laboratorijose

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-08 23:23:00, skaitė 310, komentavo 6

Rusijos užsienio reikalų ministerija patvirtino biologinių ginklų kūrimą Ukrainos laboratorijose

Ministerija pažymėjo, kad darbai buvo atlikti arti Rusijos teritorijos. 

Biologinėse laboratorijose Ukrainoje išties buvo kuriami biologiniai ginklai, šis faktas buvo atskleistas per specialiąją Rusijos karinę operaciją, sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Patvirtiname faktus, kad Kijevo režimas avariniu būdu išvalė karinės biologinės programos pėdsakus, kuriuos Kijevas įgyvendino su JAV Gynybos departamento lėšomis. Iš Ukrainos biologinių laboratorijų darbuotojų buvo gauti dokumentai apie itin pavojingų maro, juodligės, tuliaremijos, choleros ir kitų mirtinų ligų sukėlėjų skubų naikinimą vasario 24 d. Visų pirma, mes kalbame apie Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos nurodymą dėl greito saugomų pavojingų patogenų atsargų pašalinimo, išsiųsto į visas biologines laboratorijas “, - Rusijos užsienio reikalų ministerijos svetainėje cituojamas diplomatas.

Pasak Zacharovos, Rusijos pusė dabar tiria gautus dokumentus. Kaip pažymėjo departamento atstovas, biologinės ginkluotės komponentų kūrimas buvo vykdomas arti Rusijos teritorijos. Ukraina avariniu režimu sunaikino ypač pavojingus ligų sukėlėjus, šalies valdžiai baiminantis atskleisti Kijevo ir Vašingtono padarytus Biologinių ir toksinių ginklų uždraudimo konvencijos pažeidimus, pabrėžė diplomatas.

Kaip anksčiau rašė svetainė kp.ru, Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad JAV finansavo 30 biologinių laboratorijų Ukrainoje, kuriose buvo tiriamas maras ir kiti pavojingi virusai.