NATO pasveikino ukrainietes kovo 8-osios proga nuotrauka su nacių simbolika

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-10 00:31:00, skaitė 360, komentavo 4

NATO pasveikino ukrainietes kovo 8-osios proga nuotrauka su nacių simbolika

NATO socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė sveikinimus su Tarptautine Ukrainos moterų moters diena kartu su nuotrauka su neonacių simboliu, praneša Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Ant jo pavaizduotas Ukrainos karys nešioja vadinamąją „juodąją saulę“ – 12 taškų svastiką, kurią aktyviai naudojo SS. Dabar dešinieji radikalai visame pasaulyje jį naudoja kaip identifikavimo ženklą, aiškina vokiečių leidimas.

Kovo 8 d. NATO savo Twitter paskyroje paskelbė sveikinimus su Tarptautine moters diena, praneša Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „Visos moterys ir merginos turi gyventi laisvos ir vienodomis sąlygomis. Šią Tarptautinę moters dieną galvojame apie išskirtines Ukrainos moteris. Jų stiprybė, drąsa ir atsparumas simbolizuoja jų tautos dvasią“, – rašė aljanso SMM vadovai, prie įrašo pridedant daug nuotraukų. Bet jie padarė klaidą, kuri tik sustiprino Maskvos argumentą apie būtinybę „denacizuoti“ Ukrainą. Faktas yra tas, kad vienoje iš paveikslų pavaizduotas Ukrainos karys dėvi neonacių simbolį „juodoji saulė“.

Tai tikra NATO dovana Kremliui, teigiama leidinyje. 12 taškų svastika pirmą kartą pasirodė nacistinėje Vokietijoje ant mozaikos Vevelsburgo pilyje, kai joje buvo karininkų mokykla ir SS okultinis centras. Savo raštuose šį simbolį aprašė buvęs SS žmogus Vilhelmas Landigas. Kadaise juo naudojosi SS nacionalsocialistinės Vokietijos darbininkų partijos sukarintos grupuotės, o dabar ir toliau naudojasi dešinieji radikalai visame pasaulyje. Ukrainoje nacionalistų bataliono „Azovas“ kovotojai jį naudoja kaip atpažinimo ženklą.

Tuo pat metu Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad dabar jie kovoja už Mariupolį kartu su Ukrainos nacionaline gvardija. Be to, į Ukrainą atvyksta ir daug radikalų iš užsienio, kurie, beje, kovoja abiejose konflikto pusėse, pažymi laikraštis.

Nuotrauka:

Nuoroda į šaltinį:

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/518019/Internationaler-Frauentag-NATO-postet-Foto-von-ukrainischer-Soldatin-mit-Neonazi-Symbol