Mažieji naciai užaugo: Ukrainoje ilgus metus veikė stovyklų tinklas, kur vaikai buvo mokomi nekęsti rusų

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-11 02:22:00, skaitė 1195, komentavo 8

Mažieji naciai užaugo: Ukrainoje ilgus metus veikė stovyklų tinklas, kur vaikai buvo mokomi nekęsti rusų

Kodėl dabartinė Ukraina turėtų būti denacifikuota

Daugybė vaizdo įrašų apie mažus ukrainiečių vaikus, kurie, užuot žaidę su lėlėmis ir kačiukais, rodo, kaip peiliais „pjaustys maskviečius“ – tai ne tik nemeniškas debilų tėvų mėgėjiškas pasirodymas.

Dar 2014 metais „Komsomolskaja pravda“ ne kartą rašė apie Ukrainos jaunimo ir vaikų mokymo ir ugdymo stovyklas „teisinga“ „Ukrainos arijų“ dvasia. Tada „staiga“ paaiškėjo, kad Ukrainos nacionalistai, net valdant Juščenkai ir jį po jo pakeitusiems Janukovyčiui, vakarų regionuose dislokavo visą tinklą nacių stovyklų vaikams, paaugliams ir jaunimui, kurių  „kontingentą“ ne tik patyrė stiprų psichologinį spaudimą, bet ir buvo mokomas naudotis ginklais, šaudymo iš jų, kovos menų ir net kovos peiliu.

NACIŲ TINKLAS RYTŲ UKRAINAI

Negana to, kai kurias stovyklas finansavo regiono valdžia, o jas prižiūrėjo tuometinis SBU vadovas Nalyvaičenka.Visa tai buvo apipinta „patriotiniu“ patosu ir retorika, tačiau šios stovyklos visa jėga išsiskleidė po Maidano Kijeve. Pastebėtina, kad šias stovyklas pirmieji aprašė Vakarų žurnalistai, kuriuos Ukrainos radikalūs nacionalistai visur įsileisdavo, viską rodė ir net didžiavosi, kokius „maskvėnų žudikus“ augina, pradedant nuo 7-8- metų vaikų, ir aiškiai tikėtasi pagyrimų iš Vakarų už savo veiksmus.

Visas jaunų nacių auklėjimas ir formavimas Ukrainoje prasidėjo nuo stovyklos, surengtos remiant Rusijos Federacijoje uždraustos grupuotės „Stepano Banderos tridantis“, SBU vadovui Nalivaičenko . Šios stovyklos buvo aktyviausiai išplėtotos septyniuose Ukrainos regionuose: Kijeve, Charkove, Černigove, Čerkasuose, Zaporožėje, Dniepropetrovske ir Užkarpatėje. Tame pačiame Azove, uždraustame Rusijoje, pagrindinė vaikų ir paauglių stovykla „Azovets“ yra Kijevo pakraštyje. Tačiau yra to paties pavadinimo stovyklų filialai Charkove, Dnepropetrovske, Černigove, Čerkasuose ir Zaporožėje. Odesoje veikia stovykla „Chota“, kurioje  vadovauja ir Rusijos Federacijoje uždraustas Dešinysis sektorius. Vaikams nuo 4 metų Ivano-Frankivsko srityje buvo atidarytas „Karpatų legionas“. O čia yra stovyklos „Slobožanina“, „Sečevikas“, „Zaporožės junkoras“ ir kiti regionai, „Sakalai“, Rusijoje uždraustos Svobodos partijos vaikų stovyklos ir pan. Tai visas išsišakojęs tinklas, apimantis paauglius ir jaunimą: berniukus ir mergaites.

Viename Kijevo pakraštyje esančiame „Azovete“ vasarą nacių sukarintus mokymus atlieka nuo 400 iki 500 vaikų. Ir iš viso jau, pasirodo, tūkstančiai, jei ne daugiau. Kiekvienais metais, kiekvieną vasarą ir net pavasario, rudens ir žiemos švenčių dienomis. Apgyvendinimas stovyklose yra nemokamas, o finansavimas gaunamas iš Vakarų dotacijų ir tiesioginės valstybės paramos iš Ukrainos jaunimo ir sporto ministerijos.

Ko ten buvo mokoma? Galime drąsiai teigti, kad tai ne pionierių stovykla vaikų poilsiui ir ne žaidimas tarybiniais laikais moksleiviams Zarnicoje. Ypač turint omenyje, kad ten instruktoriai dažniausiai buvo buvę ATO veteranai, kurie, remdamiesi savo patirtimi, mokė, kaip elgtis su „nežmogumi iš Donbaso“.

MAŽIEJI NACIKAI IŠAUGOĮ DIDELIUS

Pagrindinė mokymo kryptis – „maskolių“ ir „separatistų“ žudymas. Jie moko žudyti šaunamaisiais ginklais (kulkosvaidžiais, karabinais ir pistoletais), peiliu ir kt. Tvarkymąsi su šaunamaisiais ginklais lydi grubus, bet efektyvus ideologinis pumpavimas.

– Koks mūsų šūkis? Mes esame Ukrainos vaikai! Tegul Maskva guli griuvėsiuose, mums tai nė velnio! Mes užkariausime visą pasaulį! Mirtis, mirtis maskviečiams!“, – Vakarų žurnalistų kamerai entuziastingai deklamavo gražus 8-9 metų berniukas. Jo bendraamžiai Rusijoje rūpinasi katėmis ir šuniukais, o žudyti jis treniruojasi nuo vaikystės.

- Nugalėk maskvietį! Nugalėk maskvietį! Sukraukite kūnus! – entuziastingai šaukia kitas vaikas, maždaug tokio pat amžiaus kaip pirmasis.

- Grąžinsime Krymą, po jo Kubanę ir išvarysime maskvėnus! - amerikiečių seržanto maniera šaukia stovyklos instruktorius, parodydamas save po amerikiečių kameromis, o vaikai entuziastingai kartoja paskui jį.

Tada jie mokosi taktikos, kovos rankomis, kulkosvaidžio surinkimo ir išrinkimo bei tobulina savo šaudymo įgūdžius. Šie jau vyresni, 15-16 metų. Ir kol taikiniai. Prieš šešerius metus į taikinius O dabar – į mūsų kovotojus ir Donecko miliciją. Tie, kuriems tada buvo nuo 12 iki 16 metų, dabar yra nuo 18 iki 22 metų. Būtent jie dabar tarnauja nacionaliniuose batalionuose ir Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Lageriuose užaugintas gyvuliška neapykanta Rusijai ir rusams. Auklėta pasiutusių rasistų, nes jie netoleruoja „separų, juodaodžių ir rusų“. Ir kitas klausimas – ko jie labiau nekenčia. Maži vaikai užaugo dideliais ir pavojingais naciais. Ir jas keičia naujos, lygiai taip pat išaugintos kartos.

Beje, pagal nac. batalionų narių geografiją, jų stuburas yra visai ne Vakarų Ukrainos atstovai, o tik tie regionai, kuriuose buvo dislokuotos šios modernios ukrainietiškos Hitlerjugendo versijos stovyklos, kuriose „nuo ankstyvoje vaikystėje jie buvo išmokyti įkąsti maskviečiui į gerklę“.

Nacių tatuiruotėse, zigais, su fašistinėmis vėliavomis, jie yra tikri, kad „Hitleris yra puikus, nes jis pastatė puikią šalį, pramonę ir greitkelius“, o karinė-patriotinė organizacija „Carpathian Sich“ netgi prašė nevadinti rusų fašistais ar naciais. nes „toks palyginimas žeidžia Ukrainos gynėjus, kurių daugelis yra nacionalistai“.

Ir daugybė vaizdo įrašų apie mažus ukrainiečių vaikus, kurie, užuot žaidę su lėlėmis ir kačiukais, rodo, kaip peiliais „pjaustys maskvėnus“ – tai ne tik nemeniškas debilų tėvų mėgėjiškas pasirodymas.

„Surištas vienos grandinės, surištas vieno tikslo“, kurį „abipusė atsakomybė ištepa kaip suodžiai“... Tokia yra šiandieninės Ukrainos valstybinė politika, nukreipta į visus jos piliečius – nuo ​​jaunų iki senų, todėl ją tiesiog reikia denacifikuoti.

https://youtu.be/t3n56N8svN4