Pasienyje su Baltarusija VSD sulaikė „Geros Kaimynystės Forumo“ delegaciją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pasi... 2022-03-22 16:45:00, skaitė 1382, komentavo 12

Pasienyje su Baltarusija VSD sulaikė „Geros Kaimynystės Forumo“ delegaciją

Vakar, kovo 21 d., VSD agentai ant sienos su Baltarusija kelioms valandoms užlaikė pilietinio judėjimo „Geros Kaimynystės Forumas“ (GKF) delegaciją (jos vadovę Eriką Švenčionienę ir dar du delegacijos narius). Žmonės vyko su liaudies diplomatijos misija į Minską, siekdami atstatyti kaimynystės tiltus. (Priminsime, kad juos metodiškai griovė landsbergių grupuotė ir jų šeimininkai anglosaksai, maloniai atvedę mus ties branduolinio karo slenksčiu su mūsų istoriniais kaimynais.)

VSD agentai kiekvieną iš trijų delegacijos narių išsivedė į atskirus kambarius ir kelias valandas atskirai juos tardė. Buvo atėmę jų daiktus, įskaitant telefonus, slapta kažką su jais darė. „Ko važiuojate? Kodėl važiuojate? Ką darysite?“, – demokratiškai įdomavosi demokratinės šalies agentai.

Labiausia gi jie nerimavo, kad GKF delegacijos nariai ims ir pasirašys Lietuvos vardu kokį nors dokumentą su Baltarusija. Tačiau jie buvo nuraminti, kad ši delegacija nėra uzurpatoriai – uzurpatorių vėliavos iš landsbergių niekas nesigviešia. Tiesiog eina kalba apie liaudies diplomatiją, kaip pasaulyje priimtą praktiką, ypač kai valdžios diplomatija virto karo kurstymu.

Kodėl VSD tardė „Geros Kaimynystės Forumo“ atstovus, kurie taip pat yra judėjimo „Teisingumo Aušra“ nariai? Nes jaučia, kad būtent šis judėjimas yra tikroji alternatyva esamai Lietuvos valdžiai, o ne opoziciją vaidinanti Seimo „opozicija“, arba sisteminiame rusofobijos chore paskendę daugelis „nesisiteminių opozicionierių“.

Ir dar: dauguma valstybių pasaulyje yra diktatūrinės arba autokratinės – tačiau dalis tokių yra per silpnos tai pripažinti, todėl maskuojasi „demokratijos“ figos lapeliu. Šis nuotykis pasienyje dar kartą liudija: geriau turėti reikalą su atviru autokratiniu ar diktatūriniu režimu (nes tada žinai, ko tikėtis), nei tokiu, kuris smogs iš pasalų, atsėlinęs nepastebėtas, nes užliūliavo giesmėmis apie demokratiją.

GKF tęs liaudies diplomatijos misijas pas visus kaimynus. Mūsų judėjimas plečiasi.

GKF Spaudos tarnyba