František Stankevič: Žmonėmis lengva manipuliuoti ir įskiepyti bet ką

Autorius: František Stankevič Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-03-24 20:35:00, skaitė 407, komentavo 4

František Stankevič: Žmonėmis lengva manipuliuoti ir įskiepyti bet ką

Iš pradžių buvo populiaru ant kiekvieno stendo, nuotraukos, kiekvienoj reklamoj rašyti, minėti, šaukti "educated-vaccinated", "stay home" ir kitą šūdą. Galų gale išėjo taip, kad tie "educated" toli gražu ne educated, o "just stupid", "without brain", "without own opinion". Dabar tos vėliavos. Na rimtai. Avinų avys. Vieni "trendą" diktuoja, kiti – pagauna jį ir tęsia. Kodėl tie, kurie didžiuodamiesi deda visur tas Ukrainos vėliavas, tuo pabrėždami savo neva "solidarumą", neplevėsavo tų šalių vėliavomis, kurių gyventojus žudė amerikiečiai, kai bushas buvo JAV prezidentu, o vėliau ir obama pradėjęs kone daugiausiai karinių veiksmų, ko pasėkoje buvo išžudyti ir pasmerkti skurdui daugybe milijonų nekaltų žmonių? Jei tik taip būtų palaikomi Afrikos gyventojai, kuriu tūkstančiai vaikų miršta kasdien vien tik nuo maisto stokos. Ką jau kalbėti apie medicinos nebūvimą vien dėl to, kad tie patys amerikonai ir kitų šalių kompanijos išvogė ir toliau vagia jų turtus.

Plandemijos metu, dabar karinių veiksmu metu, matai ant kiek žmonėmis lengva manipuliuoti ir įskiepyti bet ką. Jie atiduos maistą svetimiems, kai savi badauja. Jie atiduos gyvenamąjį plotą svetimiems nemokamai, kai savi neturi kur gyventi. Arba už nuomą lups kosminius pinigus. Jie rinks ir rems milijonais svetimus, bet ne savus. Kam reikia operacijos, kam reikia būsto, kam reikia nemokamų stomatologo ar grožio paslaugų ir t.t. Lietuviai duos darbo svetimšaliui, kad jį neva palaikyti, atleisdami iš darbo Lietuvoje gimusį, užaugusį ir gyvenantį lietuvį. Veidmainiai. Purvini, smirdantys savo nenuoširdžiu "gerumu" padarai, kurių užkariavimui neprireiks nei vienos kulkos, nei vieno šūvio. Užteks vien informacijos ir pastovaus smegenų plovimo.

Mūsų šalis parduota, išduota, viskas sugriauta. Šalis, kuri užsidarius sienoms neišsilaikytu net metų laiko. Neaprūpintų savo gyventojų būtiniausiomis priemonėmis, maistu... Tai mums yra reikalinga pagalba, mūsų "suverenai" šaliai reikalinga reabilitacija, švari informacinė srovė, kurios dėka žmonės galėtų suprasti ir suvokti kam apskritai buvo paleisti tokie globalūs projektai, kaip "plandemija" ir dabartinis "karas". Ko stengiamasi tuo pasiekti? Kokia visa to esmė? Kas visą tai pradėjo? Vienas žmogus? Tikrai? Ar čia toks geras profesionaliai pastatytas spektaklis, kuriame viskas ne taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. 

Ant Trakų pilies simboliškai "pradingusi" Lietuvos Respublikos vėliava. Ant Lietuvos pilies puikuojasi svetimšalių vėliava. Įdomu, ar visos Europos šalys išreiškiančios solidarumą Ukrainai taip pat stipriai simbolizuoja savo atsidavimą kitataučiams?

Istorijų apie pabėgėlių "geraširdiškumą", kaip jie "vertina" jiems suteikiamą pagalbą, apie jų "kuklumą" per tokį trumpą laiką susikaupė gausiai, ko užtektinai pakanka, kad padaryti išvadą apie nemažą dalį tų "vargšų" dėkingumą ir jų atsipalaidavimą svetimoje šalyje. Taip, yra ir tarp jų normalių žmonių, bet kada jie yra NR 1 ir turi PRIORITY kokio neturėjo, neturi ir neturės Lietuvos pilietis, na tai jau peržengia visas proto ribas. Aš mokų didžiulius mokesčius, kad visų pirma mano tautiečiai, kuriems reikalinga pagalba, kurie būtų palaikomi ir aprūpinami viskuo kas būtina, ko jiems trūksta. Kad vargšai pensininkai būtų Gydomi, o ne būtų tik sudaromas vaizdas, kad yra gydomi ir reikalingi mūsų šaliai. Kad vaikai turėtų nemokamas vietas darželyje ir nemokamas kanceliarines priemonės, kad gautų kokybišką ugdymą mokyklose. Kad Lietuva būtų išties nepriklausoma ir galėtų savo gyventojus aprūpinti maistu, ko dabar nėra. Tik tada būtų galima tiesti pagalbos ranką. Ir niekados, NIEKADOS svetimšalis negali būti vertinamas aukščiau negu šioje žemėje gimęs ir užaugęs žmogus!

Jeigu svetimšaliui pabėgėliui rodoma daugiau rūpesčio ir skiriama daugiau dėmesio, ir jis turi daugiau teisių ir palaikymo, negu šalies gyventojas, ar tai normalu!? Jeigu lietuvis turi laukti patekimo pas šeimos gydytoją savaitę laiko ar daugiau. O ką jau sakyti apie patekimą pas kardiologą ar kitą specialistą, kurio tenka laukti apie 3mėn. Operacijos apie 6/12 mėn...O pabėgėlis visas šias paslaugas gauna nedelsiant, tuoj pat, tą pačia dieną, bet kokiu atveju greičiau negu Tu! Tai kaip visa tai galima pavadinti? Lietuvoje bet kokia pagalba itin greitai gauna dviejų kategorijų žmonės: tai Lietuvos politikai ir aukštesnes pareigas užimantys sistemos darbuotai arba pabėgėliai. Visi kiti, tie kas finansuoja ir išlaiko visą šią sistemą ir visus aukščiau išvardintus, aptarnaujami paskutinėj eilėj. Susimąstykite... 

Nieko niekada neturėjau prieš normalius žmones. Būk tu politikas, pabėgėlis ar emigrantas. Jeigu tu esi žmogus ir elgiesi kaip dera Žmogui, jeigu viskas yra daroma nuoširdžiai, oriai, pagal sąžinę, pagal teisingai sudėliotus prioritetus...Bet jeigu tu kiaulė sėdinti politikoje, ar kiaulė atvažiavusi iš svetimos šalies, prisidengianti "pabėgėlio" skydu, tai jau tada atsiprašau. Ir štai išeina idiotų gauja ir dainuoja "you are a winner - Ukraina". Suprantu jei tai būtų nesubrendę paaugliai, nesusiformavusios asmenybės, vaikai...Bet kada išeina į sceną pražilę suaugę vyrai...aplanko neišdildomas gėdos jausmas už kitą žmogų - испанский стыд.

Žmogus visuomet liks žmogumi, bet iki virsmo juo dar laukia sunkiais darbais užkrautas ilgas kelias.

Tai yra autoriaus nuomonė, už kurios turinį minfo.lt neatsako.