Kodėl Rusijai nepavyksta užimti Kijevo?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kode... 2022-03-28 14:19:00, skaitė 799, komentavo 21

Kodėl Rusijai nepavyksta užimti Kijevo?

Daugelį metų visam pasauliui Rusija demonstravo savo modernią karinę techniką ir didžiulę profesionalų kariuomenę. Daug kas tuo patikėjo, o kai kurie ir iki šiol iš Rusijos šaiposi, jog jai nepavyksta užimti Ukrainos.

Paskutiniai įvykiai Ukrainoje rodo, kad Rusija susimovė. Išvadas galima būtų daryti ne tik pagal Delfio pateiktą informaciją, bet ir pagal pačių rusų transliuojamas žinias. Vieni ir kiti skelbia, kad susprogdinta tiek ir tiek karinės technikos, nukauta tiek ir tiek karių, bet Kijevas vis dar nepaimtas. Iš tikro susidaro vaizdas, kad moderni ir galinga Rusijos kariuomenė tėra mitas.

Bet. 2022.03.26 JAV prezidentui Džo Baidenui lankantis Lenkijoje, Rusija smogė Ukrainos miestui Lvovui. Smogusios raketos buvo paleistos iš Rusijos aneksuoto Krymo.

Lvovo srities gubernatoriaus Maksymo Kozystkio teigimu, atakų metu pataikyta į gynybos objektą ir degalų saugyklą. Pasak jo, smūgiai nepareikalavo aukų. Tuo metu Ukrainos naujienų kanalas „Unian“ skelbia, kad apie 19 val. Ukrainos (ir Lietuvos) laiku buvo girdėti dar trys sprogimai.

Lvovas yra vos už 70 km nuo sienos su Lenkija, kur tuo metu lankėsi JAV prezidentas Džo Baidenas.

Taip, faktas tas, kad raketos buvo skirtos „pasveikinti“ Baideną. Bet tuomet kodėl tokiomis pat raketomis nebuvo sprogdinamas Kijevas? Kodėl Rusija to nedarė, kodėl yra aukojami kariai ir technika? Atrodytų, jog Rusija galėjo vieną raketą paleisti į Aukščiausiąją Radą ir vieną į prezidentūrą. Bet ji to nedarė.

Kaip teigia Rusija, jiems tereikia pakeisti valdžią. Atsakymas greičiausiai yra vienas – Zelenskio jiems reikia gyvo. Greičiausiai jiems reikia, kad jis pasirašytų Rusijai reikalingus dokumentus (kapituliacijos) ir išpasakotų kaip Ukrainoje veikė JAV spec. tarnybos.

Yra ir daugiau neatsakytų klausimų, kuriuos būtų verta panagrinėti, bet tai palikime kitam kartui.

Šis karas turi daug paslapčių…

Egidijus Paulauskas