Balandžio 1-osios vakarą nusikaltėliai iš Lietuvos bandė "nulaužti" LDienos serverį

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-04-02 18:43:00, skaitė 528, komentavo 7

Balandžio 1-osios vakarą nusikaltėliai iš Lietuvos bandė

Balandžio 1-osios vakarą sutriko LDiena.lt ir kitų jos klonų veikla.

Patikrinus LDienos serverį, paaiškėjo, kad prieš jį vykdoma DDOS ataka. Tokios atakos metu iš kompiuterių yra daug kartų programos pagalba automatiškai jungiamasi prie interneto svetainės ir tokiu būdu "užkemšamas" serveris, kuris nespėja apdoroti visų užklausų.

Bet iš kitos pusės – tai yra pats paprasčiaus kenkimo būdas, kuriuo dažnai naudojasi menko išsilavinimo ir kompiuterinio raštingumo asmenys.

Taip buvo ir šį kartą: pagal serverio įrašus nustatyta, kad atakos yra vykdomos iš Lietuvos, naudojantis Šiaulių įmonės "Informacinės sistemos ir technologijos" (https://ist.lt) teikiamomis paslaugomis.

Tik po to, kai buvo užblokuoti du lietuviški "užpuolikų" IP adresai, nevykėliai nusikaltėliai sumojo, kad reikia slėpti savo pėdsakus, ir atakoms pradėjo naudoti ne Lietuvoje esančius serverius.

Tačiau, tai jau jų nebeišgelbės nuo atsakomybės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą. Jų nusikalstamos veikos įrodymai yra surinkti ir informacija ruošiama Lietuvos prokuratūrai.

O visiems tapin-landsberg raugo patriotams maloniai primenu: jūs esate kvaileliai, kuriais naudojasi Lietuvą užgrobusi beveislė kosmopolitų-klajoklių chunta, kiršinanti lietuvius tarpusavyje, kad galėtų ramiai ir netrukdomai plėšti tą žemę, kurią "jie D-evo valia atėjo valdyti".