Gintaras Furmanavičius: Pasaka apie tris ministrus

Autorius: Gintaras Furmanavičius Šaltinis: https://minfo.lt/gyvenimas/str... 2022-04-11 14:47:00, skaitė 273, komentavo 2

Gintaras Furmanavičius: Pasaka apie tris ministrus

Kartą karalius liepė trims savo ministrams paimti po maišą, nueiti į mišką ir kiekvienam pripildyti savo maišą miško gėrybėmis.

Pirmasis ministras nusprendė, kad karaliui įsakius rinkti gėrybes, geriausia bus rinkti į maišą uogas ir grybus.

Antrasis ministras pagalvojo, kad karalius yra labai užsiėmęs žmogus, todėl jis gali nelabai atidžiai apžiūrėti, kas surinkta maiše. Jis surinko viską, kas papuolė po ranka. Taip jo maišas prisipildė ir gerų, ir supuvusių uogų ir grybų.

Trečiasis ministras nusprendė, kad karalius tik pažiūrės, didelis ar mažas jo maišas, todėl jis tiesiog pripildė maišą lapais ir šakomis bei žemėmis.

Po kurio laiko visi trys ministrai grįžo į pilį su savo maišais.

Karalius, net nepažiūrėjęs, kas yra maišuose tiesiog įsakė, kad dabar visi trys ministrai trims mėnesiams turi būti uždaryti į atskirus pilies bokštus ir netiekti jiems jokio maisto, o leisti neštis maišus, kuriuose jų surinktos miško gėrybes.

Pirmasis ministras tuos tris mėnesius pilies bokšte praleido, valgydamas labai skanius savo surinktus grybus ir uogas.

Antrasis, kurį laiką galėjo išgyventi su maiše buvusiomis gėrybėmis, o vėliau, valgydamas surinktus supuvusius grybus ir uogas, sunkiai susirgo.

Trečiasis ministras neturėjo ko valgyti, todėl tiesiog negalėjo išgyventi ir mirė.

Šios istorijos moralas toks, kad gyvenime visada patiriame savo veiklos pasekmes.

Gražaus visiems savaitgalio!