LIETUVOS ŠEIMŲ SĄJŪDIS. KALTININKAI UŽ VISOS LIETUVOS ŠVENTĘ SURASTI

Autorius: Tomas Senūta Šaltinis: https://www.facebook.com/tomas... 2022-04-15 02:59:00, skaitė 377, komentavo 12

LIETUVOS ŠEIMŲ SĄJŪDIS. KALTININKAI UŽ VISOS LIETUVOS ŠVENTĘ SURASTI

Valdžia niekaip negali atleisti žmonėms to, kad Didžiojo šeimos gynimo maršo metu sustabdė planus ratifikuoti Stambulo konvenciją, įvesti tos pačios lyties partnerystę, legalizuoti narkotikų vartojimą, toliau naikinti lietuvių kalbą, šeimą, tradicines ir tautines vertybes.

Negalint nubausti daugumos Lietuvos žmonių, kurių teisėtus lūkesčius ir laisvai išreikštus, teisėtus ir konstitucinius reikalavimus gynė Didysis šeimos gynimo maršas, buvo pradėtas jo organizatorių ir Lietuvos šeimų sąjūdžio persekiojimas. Šiuo metu baigėsi teismų maratonas dėl Maršo metu padarytų „pažeidimų“.

Teisinėms represijoms buvo pasitelkta autorių teises atstovaujanti asociacija LATGA. Pagal jos ieškinį, pateiktą iš noro pasipelnyti, valdžios vykdomai politikai visada lojalių „žvaigždučių“ iniciatyva ir su neabejotinu valdančiųjų „liberalkoservatorių“ ir „laisviečių“ pritarimu ar nurodymu, mitingas Vingio parke tapo pirmuoju mitingu nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kuriame už muziką ir dainas reikia susimokėti baudas.

Vingio parke tą saulėtą gegužės sekmadienį, tūkstančiams žmonių pritariant savo kūrinius atliko autoriai, dainomis išreiškę savo protestą ir mitingo dalyvių reikalavimų palaikymą. Parašę sutikimą ir išreiškę norą, kad jų dainos skambėtų šio protesto renginio metu ir, kad jas atliktų jie patys gyvai, o ne leidžiant fonogramą.

Pasirodo, tai buvo nusikaltimas ir autoriai, padainavę savo dainas, pažeidė patys savo autorines teises. Šito maža, pasirodo, nusikaltimas buvo ir parodyti mitingo ekranuose žmogystą, kuri valėsi ruda tyre, primenančia išmatas, nutepliotą savo fizionomiją valstybine vėliava ir ją paniekino. Nes ši patyčia buvo „meninis kūrinys – performansas“, parodytas be to garbiojo menininko sutikimo ir tai taip pat pažeidė „autorines teises“.

Visoje Lietuvoje patys žmonės spontaniškai rinkosi palydoms į Didįjį šeimos gynimo maršą, miestuose ir miesteliuose žmonės meldėsi, dainavo, džiaugėsi, išvažiuojančiuosius laimino kunigai, skambėjo muzika.

Šių palydų neorganizavome ir niekaip nekontroliavome, tačiau viską stebėjo budri valdžios pakalikų akis. Bistrampolio dvare, Akademijos miestelyje vaikštinėjo slapti LATGA šnipeliai, įrašinėjo pro sustojusių automobilių langus skambančias dainas, jų pavadinimus, fiksavo minutes ir sekundes, kiek jos buvo grojamos, rašė ataskaitas užsakovams…

Ir štai, teisingumas triumfuoja! Didieji kaltininkai už visos Lietuvos šventę surasti, teismai baigėsi. Asmeniškai pripažinti kaltais organizatoriai Raimondas Grinevičius, Viktoras Jašinskas, Arvydas Daunys ir asociacija „Kauno forumas“ (Algimantas Rusteika).

Iš jų priteista 10 914, 80 EUR baudų, kurios ne visiems yra pakeliamos ir sužlugdys šeimas finansiškai. Kitą savaitę pradedamas vykdymas, antstoliai areštuos sąskaitas ir būstus, jokių mokėjimo atidėjimų ir išsimokėjimų per protingą terminą, aišku, net nesitikėkit.

Jei kas galite ir norite padėti, prisidėti ir paremti, galite paaukoti į sąskaitas LT71 7181 8000 0870 0690 arba LT36 7181 8000 0870 0738, detaliau nurodyta čia: https://seimusajudis.lt/paremkite-mus/

Jie mūsų nepalauš ir jau niekas nebesustabdys pakilusios tautos.

Lietuvos Šeimų Sąjūdis

šaltinis: https://seimusajudis.lt/.../lietuvos-seimu-sajudis.../