Nutekinti pranešimai atskleidė informaciją apie Elon'o Musk'o ir Bill'o Gates'o pokalbį

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-04-28 19:58:00, skaitė 538, komentavo 6

Nutekinti pranešimai atskleidė informaciją apie Elon'o Musk'o ir Bill'o Gates'o pokalbį

E. Musk'as prieš B. Gates'ą

Elonas Muskas neseniai patvirtino, kad jis ir Bill'as Gates'as turėjo rimtą pokalbį per socialinius tinklus.

Vienas iš „Twitter“ vartotojų, kuris domisi elektromobilių naujienomis, nutekino keletą tekstinių pranešimų, kuriais tariamai apsikeitė „Tesla“ ir „SpaceX“ generalinis direktorius bei „Microsoft“ įkūrėjas Bill Gates. Gates paklausė Musk'o apie kai kurias filantropijos galimybes, tačiau Musk šią temą greitai uždarė.

„Atsiprašau, bet negaliu rimtai vertinti jūsų filantropijos dėl klimato kaitos, kai turite didžiulę trumpąją poziciją prieš „Tesla“, bendrovę, kuri daugiausiai daro sprendžiant klimato kaitos klausimus“, – atsakė E. Muskas po to, kai Gates prisipažino, kad turi pusės milijardo dolerių skolą jo įmonei.

1%20foto.png

Pradiniame įraše rašoma, kad autorius nebuvo tikras, ar tekstai yra tikri, tačiau E. Musk'as pats juos patvirtino tik po kelių valandų. E. Musk'as atsakė į komentarą, kuriame jis buvo pažymėtas ir sakė, kad tekstus tikriausiai nutekino kažkas, turintis prieigą iš jo draugų rato.

2%20foto.png

Lažybos

Keletas komentatorių atkreipė dėmesį į tai, kad Gates atrodo gana veidmainiškai, viešai remdamas ir finansuodamas didžiulius klimato kaitos projektus, tačiau taip pat turi poziciją prieš elektromobilių kompaniją. Akcijų pardavimas reiškia, kad pirkėjas lažinasi, kad akcijų kaina sumažės, nes trumpalaikės akcijos uždirba tik tada, kai akcijų kaina krenta, ir praranda pinigus, jei kaina didėja.

Kodėl Gates'as, tariamai įžūlus kovotojas su klimato kaita, lažintųsi prieš įmonę, kuriančią elektromobilius, naudojančius daug mažiau iškastinio kuro?

„Taigi Gates'as yra klimato kaitos gynėjas ir jis aplenkia vieną bendrovę, kuri tuo vadovaujasi ir verčia automobilių pramonę tai pakeisti?“, – į Musko pareiškimą atsakė vienas „Twitter“ vartotojas.

Vartotojo žodžiuose yra tiesos, bet pats Gates'as yra milijardierius. Jis mėgsta užsidirbti pinigų. Jei jis iš tikrųjų manytų, kad Tesla akcijos galiausiai sumažės, jo pozicija būtų groteskiška ir oportunistinė, tačiau logiška. Taip pat lengva suprasti, kodėl Musk'as nenorėtų dirbti su tokiu žmogumi, ypač atsižvelgiant į naujausius Gates'o viešus politinius ir asmeninius skandalus.