Rusijos agresija prieš Ukrainą tęsiasi jau trečias mėnuo, o Kinija jos dar nėra pasmerkusi

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/rusijos-a... 2022-05-02 13:45:00, skaitė 281, komentavo 10

Rusijos agresija prieš Ukrainą tęsiasi jau trečias mėnuo, o Kinija jos dar nėra pasmerkusi

Čžao Lidzianis.

Leidinys respublika.lt pranešė, kad griežtai pasisako prieš Rusijos ir NATO karą Ukrainoje.

„Respublika.lt" griežtai pasisako prieš karą primena, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą tęsiasi jau trečias mėnuo, o Kinija jos dar nėra pasmerkusi“, - skelbiama publikacijoje „Kinija teigia, kad Ukrainoje kariauja Rusija ir NATO“.

Joje cituojamas Kinijos Liaudies Respublikos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Čžao Lidzianis (Zhao Lijian), kurio teigimu Europos šalims reikia ne tik išmokti karo Ukrainoje pamokas, tačiau ir suvokti, kad tikrosiomis konflikto pusėmis yra ne Kijevas ir Maskva, o Rusija ir NATO vadovaujančios Jungtinės Amerikos Valstijos.

„ES laikas peržiūrėti savo požiūrį į karinį Rusijos ir Ukrainos konfliktą. Aš ir mano kolegos ne kartą esame pabrėžę, kad išoriškai tai gali būti panašu į Rusijos ir Ukrainos karą, tačiau iš tikro čia kovoja Rusija ir JAV atstovaujanti NATO", - pasakė kinietis.

Pasak šio diplomato, Europos Sąjungos šalims būtina pačioms sau atsakyti į tokius klausimus: kam šis karas duoda daugiausia naudos, kurioje šalyje vyksta mūšiai ir kas labiausiai nukentės dėl karo.

„Taip pat tikimės, kad europiečiai bus pajėgūs nepriklausomai įvertinti Kiniją, pradės jos atžvilgiu vykdyti nepriklausomą politiką ir kartu su KLR bendradarbiaus kuriant tvirtus, stabilius, ilgalaikius dvišalius santykius", - teigė Č.Lidzianis.