Europą užtvindė „miegantys“ ILIV agentai

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/europa-uztv... 2015-11-18 10:45:39, skaitė 2337, komentavo 0

Europą užtvindė „miegantys“ ILIV agentai

Tarp migrantų, bėgančių iš Artimųjų Rytų į ES, socialinių tinklų pagalba pavyko aptikti daugybę buvusių teroristų. Apie tai pasakoja publikacija KP. JAV reakcija į pabėgėlius po teroristų antpuolio Paryžiuje.

Labai keisti „pabėgėliai“. Dar ankstyvą rudenį, tautų persikraustymo piko metu, įšmanantys žmonės perspėjo – atkreipkite dėmesį į keistus antropologinius bruožus šio srauto iš Artimųjų Rytų! Iš tikrųjų, jų keista išvaizda buvo akivaizdi. Per daug buvo tarp pabėgėlių sveikų jaunų vyrų šaukiamojo amžiaus. Geraširdžiai europiečiai ramino patys save, neva, jie tiesiog gelbėjasi nuo karo, kariauti nenori, padėkim greičiau šiems nuostabiems bedaliams!

Bet „bedalių“ norai buvo nesuprantami. Jiems nereikėjo slėptuvės ir teisės gyventi Europos „antrojo ešelono“ šalyse, jie veržėsi į Senąjį pasaulį, į Europos širdį. Ir vėl, europiečiai rasdavo tam paaiškinimą – neva, Vokietijoje ir Prancūzijoje geresnė socialinė rūpyba, negu Vengrijoje arba Rumunijoje. Ar reikėjo šiems žmonėms pašalpų – irgi didelis klausimas.

Dauguma šitų vyrų apsiginklavę brangiais „smartfonais“, kuriose buvo programos, padedančios atrasti „skyles“ valstybių sienose ir išvengti patrulių. Apsirengę jie buvo su firminiais drabužiais, kurie Artimuose Rytuose kainuoja brangiai. Į humanitarinę pagalbą, kurią rinko vietiniai, jie žiūrėjo su lengva panieka, tarytum žinojo kažką, ko nežinojo gerieji euro-aborigenai. Jeigu jų maršrute kildavo kokios nors kliūtys sienų ar policijos kordonų pavidalu, į priekį pagal senovinę rytų tradiciją buvo pastatomos moterys ir vaikai, o po to prasidėdavo agresyvus spektaklis spaudai arba prasiveržimas naudojant jėgą.

Užmiršo išvalyti savo „Žygdarbius“

Vienos tokios jėgos akcijos metu ir įvyko atsitiktinai pirmasis „išdūrimas“. Vengrų kanalo N1TV žurnalistė Petra Laslo pakišo koją nejaunam vyrui-pabėgėliuisu vaiku ant rankų, kuris veržėsi pro policijos kordoną. Sielvartavimui europinė spaudos nebuvo ribų, pradedant „lauk ir profesijos“ ir baigiant bandymu pradėti baudžiamąją bylą. Petrą išvarė iš televizijos kanalo, o Osama Abdul Mošeną užgriuvo europinė šlovė. Jį asmeniškai priėmė ir  įdarbino futbolo treneriu  Madrido meras, o jo sūneliui organizavo susitikimą su legendiniu futbolistu Krištianu Ronaldo. Štai tik savo paskyras internete Osama pamiršo išvalyti, ir greitai paaiškėjo, kad pabėgėlis iš Sirijos miesto Tel-Abjard, kovojo Al-Kaidos padalinyje „Frontas an-Nusra“ nuo 2011 metų. Ko jis ir daugelis tūkstančių jo šalininkų taip greitai ir agresyviai persikraustė į Europą, tapo galutinai žinoma tiktai po Paryžiaus  teroristinių aktų.

KP žurnalistai aptiko internete visą bazę tokių abejotinų migrantų iš Irako. Bazę rinko “Irako užsienio ryšių biuras”  pasiremdamas paskyromis socialiniuose tinkluose. Kai kurie interneto puslapiai jau pašalinti, bet dauguma dar veikia, kaip niekur nieko. Ir jie liudija: daugelis migrantų tarnavo pusšimtyje paramilitaristinių formuočių, įeinančių į uždrausto Rusijoje IVIL sudėtį ( kuri iš esmės yra daugiakomponentinis arganizacijų tinklas, labai atspari, kaip atsparios visos sudėtingos organizacijos). O kažkas iš jų tiesiog dezertyravo iš kariuomenės ar specialių dalinių.

Slapta kariuomenė priešo užnugaryje

Dabar šitie „pabėgėliai“ tolygiai apsigyveno po visą Europą nuo Suomijos ir Švedijos iki Vokietijos. Vargu ar šitie žmonės yra kaip nors ypatingai registruoti ar stebimi Europos teisėsaugos organų. Ir jeigu jie apskaityti policijos duomenų bazėse, tai nieko nereiškia. Žmogus gali išgyventi Europoje ir penkis, ir dešimt metų, įsitaisyti žmoną ir vaikų, gauti prideramą profesiją… Bet, vieną ne pačią gražiausią dieną, pas jį į mečetę ar gatvėje prieis „žmonės teisuoliai“ ir paskys:

– Laba diena, brangus Omarai, tegul Alachas pratęsia tavo dienas. Kaip tau sekasi tarp netikėlių?Tu pameni, kaip kariavai Absib Al-Chakl? Atsimeni pjautynes Diale, per penktadienio maldą? Broliams reikia tavo pagalbos, dėl tavo šeimos mes pasirūpinsime…

Paryžiaus teroristai irgi kalbėjo prancūziškai be akcento. Ir gyveno Prancūzijoje ir Belgijoje ne vienerius metus. „Miegantys agentai“ – taip vadina tokius žmones visose pasaulio žvalgybose. Ir skaito juos vos ne pačiais vertingiausiais agentais priešo užnugaryje, kuriuos galima aktyvuoti bet kurią minutę. Piršto spragtelėjimu.

O Europoje nežino?

Na…na…

Vertė Algimantas Lebionka

Štai kaip reaguoja JAV į terorizmo grėsmę po Paryžiaus teroristinių aktų.

Kaip praneša laikraštis The Wall Street Journal, į JAV Kongreso Atstovų rūmus ketvirtadienį bus paduotas įstatymo projektas, kuris reikalauja sustabdyti pabėgėlių perkėlimą į JAV teritoriją. Apie tai antradienį pranešė Rūmų pirmininkas, respublikonas Paul Ryan, kalbėdamas kasmetiniame Amerikos verslo lyderių pasitarime.

“Mūsų tauta visada buvo svetinga, tačiau mes negalime leisti teroristams pasinaudoti mūsų užuojauta,” ponas Ryanas sakė žurnalistams. “Mes manome, kad protingas, atsakingas dalykas yra imti pauzę šiuo konkrečiu aspektu šios pabėgėlių programos, siekiant patikrinti, ar teroristai ne bando įsiskverbti tarp pabėgėlių”.

“Mes ketiname pateikti įstatymo projektą ketvirtadienį, kad sustabdyti programos veikimą“, - pasakė jis. Be to tekste bus reikalavimas sukurti patikimesnę schemą, kuri leis pabėgėlių sraute žmones, keliančius grėsmę JAV. 

A.L.

Šauksmas