SBU įtaria A. Šary valstybės išdavyste ir piliečių diskriminacija (A. Šary komentaras)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/sbu-itari... 2022-05-06 15:26:00, skaitė 162, komentavo 11

SBU įtaria A. Šary valstybės išdavyste ir piliečių diskriminacija (A. Šary komentaras)

Ukrainiečių žurnalisto Anatolijaus Šary sulaikymas Ispanijoje daug džiaugsmo ir vilties suteikė Ukrainos valdžiai ir jos žiniasklaidai.

Ne mažiau geros nuotaikos tai suteikė ir Lietuvos teritorijos administratorių žiniasklaidai.

sary%20daelfi.jpg

Firma BNS, nepriklausomas Žmonių partijos portalas bei kiti nepriklausomi užsakomieji kanalai plačiai skelbė štai tokio turinio informaciją:

„Ispanijos teisėsaugos institucijos Šarijų sulaikė 2022 metų gegužės 4 dieną. Tai buvo įmanoma dėl Ukrainos saugumo tarnybos glaudaus bendradarbiavimo su Generaline prokuratūra, tarptautiniais partneriais ir... ukrainiečių teisėsaugininkų daugiapakopės specialiosios operacijos. Šis sulaikymas – dar vienas įrodymas, kad kiekvienas Ukrainos išdavikas anksčiau ar vėliau gaus pelnytą bausmę; tai – neišvengiama“, – sakoma per susirašinėjimo platformą „Telegram“ paskelbtame pranešime.

SBU įtaria A. Šarijų valstybės išdavyste ir piliečių diskriminacija.

SBU tyrėjų nuomone, A. Šarijus informacinėje erdvėje vykdė neteisėtą veiklą, kenkiančią Ukrainos nacionaliniam saugumui.

Yra pagrindo manyti, kad A. Šarijus veikė pagal užsienio struktūrų užsakymą, nurodoma pranešime.

Tyrėjų įrodymus parėmė virtinė ekspertų, nustačiusių, kad A. Šarijaus interviu ir pasisakymuose esama prieš Ukrainą nukreiptos ardomosios veiklos faktų.

Pernai tinklaraštininkas buvo informuotas apie įtarimus“, - rašoma Landsbergių leidinio pranešime stipriu pavadinimu „Ispanijoje sulaikytas prorusiškas ukrainiečių tinklaraštininkas Šarijus“.

Jūsų dėmesiui paties A. Šary komentaras:

Susiję:

Pranešama, kad Ispanijoje sulaikytas Anatolijus Šary