Rusija sureagavo į Lietuvos Seimo sprendimą pripažinti Rusiją – „teroristine valstybe“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2022-05-11 21:02:00, skaitė 308, komentavo 12

Rusija sureagavo į Lietuvos Seimo sprendimą pripažinti Rusiją – „teroristine valstybe“

Rusijos Federacija sureagavo į Lietuvos Seimo sprendimą pripažinti Rusijos karių veiksmus Ukrainoje „genocidu“, o Rusiją — „teroristine valstybe“.

Lietuvos Seimo rezoliucijoje sakoma, kad Rusijos Federacija, dėl karinės operacijos Ukrainoje vykdymo, yra „terorizmą remianti ir vykdanti valstybė“.

Federacijos tarybos Tarptautinio komiteto vadovo pirmasis pavaduotojas Vladimiras Džabarovas pareiškė, kad dėl Lietuvos politikų veiksmų gali nutrūkti prekybiniai ir ekonominiai ryšiai su Vilniumi.

„Lietuvos Seimo sprendimas, kuris Rusiją pavadino „teroristine šalimi“, gali lemti visišką šalių prekybinių ir ekonominių ryšių nutrūkimą“

Parlamentaras stebėjosi, kodėl Vilnius perka dujas iš šalies, kurią jis laiko „teroriste“.

Be to, Džabarovas neatmetė, kad „dėl Lietuvos parlamento sprendimo gali būti sumažintas diplomatinių atstovybių lygis iki laikinųjų patikėtinių“.

Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis pareiškė, kad Seimo rezoliucija neturi teisiškai privalomos galios.

„Tai yra raginimai, padaryti pataikaujančiu rusofobišku stiliumi, kartojantys Vašingtono idėją. Antra, vėl matome vėl dvigubus standartus. Kur buvo Lietuvos parlamentarai su savo „širdį draskančiomis“ rezoliucijomis per NATO agresiją Jugoslavijoje, Irake, Libijoje, kur jie buvo kruvino perversmo Kijeve 2014 metais metu?“ — pasakė Sluckis.

Politikas pridūrė, kad Vilnius pateisino tikrąjį agresorių ir „būtinybę sodinti demokratiją karine intervencija į suverenių šalių vidaus reikalus“.

Sluckio teigimu, Baltijos šalyse iki šio žygiuoja SS veteranai ir jų palikuonys, o Rusija tuo metu kovoja su nacizmu.

„Tai gėrio ir blogio kova, kur Vilnius yra visai ne teisingoje istorijos pusėje“, — pabrėžė deputatas.

Atsakydamas į klausimą, kaip dokumento priėmimas paveiks santykius su Rusija, Sluckis pažymėjo, kad „santykių su Lietuva lygis jau gerokai pažemintas“.

Balandžio pradžioje Lietuvos užsienio reikalų ministerija paskelbė apie generalinio konsulato Klaipėdoje uždarymą. Tuo tarpu Landsbergis anksčiau teigė, kad respublika to negali padaryti dėl tranzitinių įsipareigojimų, nes būtinas visų susitarimo šalių sprendimas.

Be to, Lietuva pažemino diplomatinių santykių su Rusijos Federacija lygį ir išsiuntė Rusijos ambasadorių.

Rusijos diplomatai ne kartą yra pareiškę, kad prieš Rusiją ir Rusijos piliečius Lietuvoje vykdoma precedento neturinti informacinė kampanija, pagrįsta realios padėties iškraipymu.

SN inf.