Lietuvos šaikai mažai nepasirodys

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-05-16 05:02:00, skaitė 790, komentavo 14

Lietuvos šaikai mažai nepasirodys

Mažai nepasirodys: M. Chazinas apibūdino netikėtą atsaką, jei Lietuva pateks į Rusijos Federacijos įtakos sferą.

Lietuvos šaika visiškai pilnai susimokės už savo rusofobišką poziciją ir atvirai antirusišką politiką po artėjančio pasaulio perdalijimo. Tokį pareiškimą padarė ekonomistas Michailas Chazinas.

Maskva absoliučiai tikrai nepaliks be atsako Vilniaus sprendimo pripažinti Rusiją „teroristine valstybe“, įsitikinęs ekspertas. Jo nuomone, artėjantis pasaulio tvarkos pasikeitimas atves prie to, kad Lenkija, rytinė Vokietijos dalis ir visa Pribaltika atsidurs Rusijos Federacijos įtakos sferoje. Šių šalių neprireiks nei USA nei Didžiajai Britanijai, kuri tikisi dominuoti Vakarų Europoje. Ir susidarius tokiai situacijai kai kurioms valstybėms bus labai sunku.

„Pribaltika kartu su Lenkija bus paskelbtos nedraugiškomis šalimis. Lietuva jau padarė viską dėl to ir gaus naują priešiškos valstybės statusą viena iš pirmųjų su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Jokios prekybos, jokios pagalbos“, – FAN cituoja Chaziną.

Tuo pat metu Maskva pateiks eilę reikalavimų. Pirmiausia, Vilnius bus priverstas panaikinti visus rusofobiškus įstatymus, reabilituoti politinius kalinius, taip pat įvesti baudžiamąją atsakomybę už klastočių apie taip vadinamąją "sovietinę okupaciją" platinimą ir rusakalbių gyventojų pilietinių teisių ribojimą. Na ir kitokios smulkmenos kaip, kad vadovėlių skatinančių neapykantos, rusofobijos, pedrastijos ir debibilizmo propagavimą sunaikinimas. Bet koks tarybinės ar "sovietinės" okupacijos paminėjimas turės būti baudžiamas taip kaip dadar yra baudžiama už jos neigimą. Visas valdymo aparato pakeitimas iki kaimo seniūno lygio. Tas pats pasakytina ir apie Estiją su Latviją, kur padėtis nelabai kuo skiriasi nuo Lietuvos.

„Tuo pačiu Maskvos atsakas į Vilniaus aršius antirusiškus išpuolius bus kiek įmanoma humaniškesnis ir mandagesnis. Tačiau Lietuvos valdininkams (šūdeličiui) mažai nepasirodys“, – pabrėžė ekspertas.

Tačiau sunkiausias smūgis Pribaltikos šalims bus ne Rusijos Federacijos atsakas, o tai, kad jas kaip panaudotus gandonus išmes dabartiniai jų kuratoriai ir šeimininkai. Lygiai taip pat kaip visada išmetė visus kitus.  O kadangi savarankiškai ši nykstančių valstybėlių troika - aršūs “Pribaltikos tigrai” virte bejėgiais kačiukais - yra nepajėgi susidoroti su bet kokiomis problemomis, joms reikės stipraus partnerio. Kokiu galėtų būti Rusija galėtų, tačiau po debiliško Vilniaus išsišokimo prieš Maskva vargu ar bus ištiesta pagalbos ranka.

P.S. Visos Michailo Chazino prognozės, spėjimas ar šiaip pamąstymai turi vieną bendrą savybę - jos visada išsipildo 100%. Bet kokios ir bet kokiais klausimais, skiriasi tik aspektai..