Vakarams nepatogus vaizdo įrašas: pasidavė 256 „Azovstal“ Ukrainos kariai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaka... 2022-05-18 15:32:00, skaitė 372, komentavo 6

Vakarams nepatogus vaizdo įrašas: pasidavė 256 „Azovstal“ Ukrainos kariai

Daugiau nei 250 Ukrainos karių pasidavė iš Azovstal gamyklos Mariupolyje, iš jų 51 buvo sužeistas. Tai antradienį buvo paskelbta Donecko liaudies respublikos (DLR) teritorinės gynybos štabe.

„Iš viso Mariupolyje esančios Azovstal metalurgijos gamyklos teritorijos pasidavė 256 Ukrainos kovotojai. Tarp kalinių yra 51 sužeistas“, – pranešė štabo telegram kanalas.

Šiuo metu sužeistiesiems teikiama medicininė pagalba, pridūrė štabas. Anksčiau Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė, kad pirmadienį buvo pasiektas susitarimas su Azovostalio teritorijoje blokuoto Ukrainos karinio būrio atstovais dėl sužeistų Ukrainos karių išvežimo iš gamyklos.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija taip pat pažymėjo, kad įmonės teritorijoje buvo įvestas tylos režimas ir atidarytas humanitarinis koridorius, per kurį sužeisti Ukrainos kariai pristatomi į gydymo įstaigą Donecko Liaudies Respublikos Novoazovske. (DLR), kad jiems būtų suteikta visa reikalinga pagalba. Ukrainos pusė pranešė, kad gegužės 16 dieną iš Azovstalio į DPR kontroliuojamą teritoriją, į Novoazovską, buvo evakuoti 53 sunkiai sužeisti Ukrainos kariai, o 211 pasidavę Ukrainos karių humanitariniu koridoriumi bus pristatyti į Jelenovką (DLR).

https://youtu.be/Le9kwKP6Qvk