Šaikos "Anūkas" ragina Okrainą nutraukti Rusijos dujų tranzitą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-05-18 21:17:00, skaitė 442, komentavo 14

Šaikos

Šaikos užsienio reikalų Anūkas paragino Okrainą sustabdyti naftos ir dujų tranzitą per savo teritoriją, kad būtų uždrausti Rusijos energo nešėjai JevroSojūze. Tai pirmas atvejis per, be trupučio, tris specialios karinės operacijos mėnesius, kada iš Kijevo kažko reikalaujama, o ne tik jam išreiškiama begalinė parama kovoje su Maskva. Charakteringa tai, kad raginimas pasiaukoti atkeliavo iš Lietuvos, kurios valdantiesiems netelpa galvoje, kad reikia atsižvelgti į savo interesus, kada kalba eina apie pergalę prieš Putiną.

JevroSojūzas dar nepriėmė šeštojo antirusiškų sankcijų paketo, nes atsirėmė į naftos tiekimo iš Rusijos Federacijos uždraudimo problemą. Eilė šalių-sąjungininkų apie tai net nenori girdėti, nes jų ekonomika yra kritiškai priklausoma nuo Rusijos naftos.

Šių šalių interesų pareiškėjas yra mažiausiai drovi iš jų – Vengrija, kuri pažadėjo vetuoti eilines sankcijas Rusijai, jei tarp jų bus naftos embargas. Ką daryti su užsispyrusiu Budapeštu, Briuselis taip ir nesugalvojo. Šaikos užsienio reikalų Anūkas širdyje net pavadino JevroSojūzą  Vengrijos įkaitu, dėl kurios negali teikti aktyvios pagalbos Kijevo režimui.

Anūkas galiausiai sugalvojo sprendimą.

Jis ragina Okrainą sustabdyti Rusijos dujų ir naftos tranzitą per savo teritoriją ir tuo pačiu Rusijos energetinį embargą Europoje paversti fait accompli - įvykusiu faktu.

„Vienas iš sprendimų galėtų būti padėti Okrainai atsijungti nuo Rusijos naftos ir dujų. Nes valstybė narė, kuri negali mums padėti pasiekti sutarimą, yra priklausoma nuo tiekimo iš Okrainos. Tad jeigu būtų sustabdytas tiekimas iš Okrainos, būtų išspręstas ir sankcijų klausimas“, – pasakė šaikos užsienio reikalų Anūkas.

Dar kartą: šaikos Anūkas ragina bet kokia kaina įvesti Rusijai naftos ir dujų embargą JevroSojūze dėl paramos Kijevo chuntai.

Siekdamas padėti Okrainai, oficialusis Vilnius siūlo būtent tai pačiai Okrainai smogti sau tokio galingumo smūgį, kokio net Rusijos raketos netrenkiu Okrainos kariuomenei.

Nes kokia kaina Nezaležnaja sustabdys rusiškų dujų tranzitą į Europą? Teisingai, ji pati liks be dujų. Kijevas jau septynerius metus neperka dujų tiesiai iš Rusijos, o dabar negalės jų nusipirkti reversu iš Jevrosojūzo, nes ten nebeliks dujų jokiai Okrainai. Ir jokių kitų dujų nebus, nes esant totaliam jo deficitui pasaulyje, tuos nedidelius kiekius, kuriuos galima gauti SGD rinkoje ar vietinės gavybos sąskaita, europiečiai išleis sau.

Okrainos, kaip patikimos tranzitinės šalies, reputacija bus visiškai sutrypta į žemę. Kijevo veiksmai įteisina alternatyvius Rusijos dujų tiekimo į Europą kanalus, tokius kaip „Nord Stream“, kaip alternatyvą Ukrainos GTS. Galbūt dėl ​​situacijos beviltiškumo Vokietija netgi imsis „Nord Stream 2“ paleidimo.

Taip pat bus pakirstas "europietiškas solidarumas" su Okraina. Tokios šalys kaip Bulgarija, kuri iš Rusijos apsirūpina šimtą procentų savo dujų poreikių, dėl Kijevo veiksmų pateks į ekstremalią situaciją ir humanitarinę katastrofą. Tai, be abejo, labai „motyvuoja“ juos dėl Kijevo režimo apturėti nuostolių dėl sankcijų Rusijai.

Faktiškai vietoj paramos, sovietinio profesoriaus anūkas pasiūlė Okrainai paguldyti save ant kovos už Rusijos sunaikinimą altoriaus.

O ji, beje, jau atsigulė ant to altoriaus. Bet, matyt, dar nepakankamai, nes Rusija vis dar sveika, gyva ir šluojasi rekordines eksporto pajamas. O tai reiškia, kad vardan „laisvojo pasaulio“ reikia aukotis dar daugiau.

Šaikos anūko žodžiai – bene pirmasis vakaroidinės šalies vasalo reikalavimas Okrainai po vasario 24 dienos. Iki šiol Kijevui tik išreiškinėjo begalinį palaikymą kovoje su Putinu.

Pastebėtina, kad iškeltas reikalavimas - tai nėra reikalavimas sėsti prie derybų stalo ir ieškoti kompromiso su Rusija. Ne reikalavimas nustoti naudoti civilius žmones kaip gyvus skydus. Ir netgi ne reikalavimas Okrainai tiekiamus ginklus naudoti pagal paskirtį, o ne prekiauti jais pasaulinėje juodųjų ginklų rinkoje.

Ne, tai yra raginimas aukoti save dar labiau, nei dabar aukojasi Okraina.

Ir reikšminga, kad su šituo šaukimu aukotis ragina Lietuvos šaikos atstovas, kuri su dideliu noru ir azartu aukoja Lietuvą vardan kovos su Rusija.