Kokią paramą gauna Ukrainos pabėgėliai Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. 2 d. Vokietija

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-19 21:39:00, skaitė 218, komentavo 0

Kokią paramą gauna Ukrainos pabėgėliai Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. 2 d. Vokietija

Ukrainiečių pabėgėliai Vokietijoje dabar gauna 367 eurus suaugusiems ir šiek tiek mažiau nei 300 eurų vaikams. 

Nuo birželio 1 d. paramos dydis perkeltiems ukrainiečiams bus 449 eurai - tiek pat, kiek gauna Vokietijos bedarbiai. Kalbant apie socialinę apsaugą, Vokietijos vyriausybė Ukrainos karo pabėgėlius prilygino asmenims, turintiems leidimus nuolat gyventi Vokietijoje, ir asmenims, kuriems suteiktas politinis prieglobstis. Ukrainos gyventojai jį gauna automatiškai po kelių savaičių Vokietijoje ir jiems nereikia laukti mėnesių, kol jų prašymas bus išnagrinėtas. Šalyje jie gali gyventi metus ar dvejus, o jei ES lygmeniu priimamas sprendimas, apsauga gali būti pratęsta iki trejų metų.

Ukrainos pabėgėliai, kaip minėta, dabar gauna 367 eurus suaugusiesiems ir apie 300 eurų vaikams. Suma priklauso nuo to, kurioje šalies vietoje jie yra. Ši išmoka skirta žmonių poreikiams maistui ir drabužiams, taip pat namų ūkio išlaidoms, įskaitant mobiliuosius telefonus, padengti. Socialinę paramą gauna tik tie, kurie negali savęs išlaikyti. 

Kreipiantis dėl pašalpos atsižvelgiama į jūsų pajamas ir turimą turtą. Du nepilnamečius vaikus auginanti motina vidutiniškai gauna apie 930 eurų. Nuo birželio 1 d. ukrainiečiams, gavusiems leidimą gyventi Vokietijoje, išmokos bus mokamos remiantis įstatymu "Dėl teisės gyventi šalyje suteikimo užsieniečiams ir asmenims be pilietybės". 

Norėdami pradėti gauti 449 eurus vienam asmeniui, migrantai iš Ukrainos turi kreiptis į darbo biržą. Čia taip pat galima užsiregistruoti darbo paieškos, tolesnio mokymosi ir vaikų priežiūros tikslais. Tačiau pensinio amžiaus žmonės ir toliau gaus išmokas iš savivaldybių ar miestų administracijų socialinių tarnybų, kaip ir anksčiau. 

Įstatymo projekte į Vokietiją persikėlusiems ukrainiečiams taip pat suteikiama daugiau galimybių rinktis gyvenamąją vietą. Nors šiandien po registracijos jiems neleidžiama persikelti į kitas bendruomenes ir ten gauti subsidijas būstui ir socialines išmokas (išskyrus tuos, kurie dirba), nuo birželio 1 d. apribojimai bus sušvelninti. Be to, aukštąjį ar profesinį išsilavinimą įgiję ukrainiečiai pabėgėliai galės naudotis švietimo socialiniais kreditais, o bedarbiai ukrainiečiai - sveikatos draudimu. 

Ukrainos piliečiai jau dabar privalo nurodyti, dokumentais pagrįsti visą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą. Jei automobilio vertė neviršija 7500 eurų, jį galima pasilikti ir toliau gauti socialines išmokas; jei jo vertė viršija 7500 eurų, savininkas turi jį parduoti, kad iš gautų pajamų galėtų pragyventi.

Jei paaiškėja, kad sukčiavote arba slėpėte pinigus, jums gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė. Tai apima kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą bei banko sąskaitas - svarbu, bet kurios pasaulio šalies banke!

P.S. Skaudu ir kvaila, bet ant Lietuvos valstybės sprando gali sėdėti net Ukrainos milijonieriai. 

Nuorodos:

https://germania.one/v-germanii-uvelichat-razmer-posobija-bezhencam-iz-ukrainy/#news

https://vk.com/wall-158718712_168243