Afrikiečių imigrantų pogromai Šiaurės Italijos kurortuose: "Tai yra Afrika"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-06-09 15:27:00, skaitė 446, komentavo 7

Afrikiečių imigrantų pogromai Šiaurės Italijos kurortuose:

 

Maždaug dviejų tūkstančių jaunų vyrų, daugiausia migrantų kilmės, minia terorizavo Garda ežero miestus Šiaurės Italijoje, pranešama apie seksualinę prievartą prieš moteris, daužomas parduotuvių vitrinas ir užpuldinėjamus policijos pareigūnus (1, 2).

Incidentai įvyko praėjusį ketvirtadienį tarp Peschiera ir Castelnuovo miestų prie Gardos ežero, kur minia jaunuolių, daugiausia 16-20 metų amžiaus, o kai kuriems buvo vos 12 metų, priekabiavo ir kėlė sumaištį. Teigiama, kad kai kurie iš jų siautėdami šaukė: "Mes atvykome užkariauti Peschierą. Tai mūsų teritorija, čia turi atvykti Afrika".

Socialinėje žiniasklaidoje mitingas Peschieros mieste buvo pristatytas kaip savotiškas mitingas už migrantų teises su šūkiu "Afrika Peschieros mieste". Tačiau tai greitai virto muštynėmis ir pogromais.

Apie 13 val. teritorijoje siautėjo maždaug 600 žmonių grupė, tačiau situacija tapo nekontroliuojama po to, kai traukiniu iš Milano prie Gardos ežero atvyko kita maždaug 1 500 žmonių grupė.

Po vagystės incidento minia pradėjo kautis lazdomis ir peiliais, o vėliau ėmė plėšti pakrantėje esančias įmones, mėtydama butelius ir akmenis. Buvo dislokuota riaušių policija, kuri susirėmė su minia.

Peschieros merė Orietta Gaiulli, komentuodama chaosą, sakė: "Nežinau, ar tai buvo pirmos, ar antros kartos imigrantai. Tai tiesiog nusikaltėlių rasė, palikusi gilią žaizdą mano bendruomenėje. Mes išgyvenome karo dieną."

Šešios 16-17 metų paauglės taip pat pranešė, kad minios nariai įlipo į traukinį, važiuojantį į Milaną, ir keli jauni vyrai prie jų seksualiai priekabiavo ir užpuolė.

"Buvome apsupti. Karštis dusino, kai kurios iš mūsų alpome", - sakė viena iš nukentėjusiųjų ir pridūrė, kad jos buvo seksualiai prievartaujamos, kai bandė persėsti į kitą traukinio vagoną ir joms buvo pasakyta: "Baltosios moterys čia nevaikšto".

Šiuos išpuolius, kurie atkartoja jaunų migrantų ir migrantų kilmės vyrų seksualinius išpuolius Milane Naujųjų metų išvakarėse, pasmerkė Veneto regiono gubernatorius Luca Zaia, kuris paragino netoleruoti tokio elgesio ir pareikalavo, kad policija surastų kaltus asmenis.

"Negalima manyti, kad tokie įvykiai gali tapti įprasti arba, dar blogiau, kad mes galime prie to priprasti. Niekada neprisitaikėme net prie to, kad namuose įsirengtume signalizaciją ir galvotume užsidaryti viduje. Kartoju, nulinė tolerancija", - sakė jis.

Remiantis naujienų tarnybos ANSA pranešimu, mažiausiai dešimt merginų pranešė, kad tapo seksualinės prievartos aukomis, o išpuoliuose dalyvavo apie 30 jaunų vyrų.

Il Giornale rašė, kad Veronos prokuratūra dėl birželio 2 d. įvykių prie Gardos ežero yra užvedusi dvi bylas. Vienas už muštynes ir žalą, padarytą per "Tik Tok" pavadintą šėlsmą paplūdimyje tarp Castelnuovo ir Peschiera del Garda, ir vienas už priekabiavimą, kurį patyrė mažiausiai penkios nepilnametės merginos regioniniame traukinyje, grįžtančiame į Milaną. Kol kas įtariamųjų nėra, tačiau įtariama, kad tyrėjų akiratyje atsidūrė apie trisdešimt jaunuolių, kurie nustatyti remiantis daugybe socialiniuose tinkluose paskelbtų tos dienos vaizdo įrašų, stebėjimo kamerų įrašais (nors traukinyje kamerų nebuvo) ir liudijimais. 16 ir 17 metų aukos papasakojo apie kai kuriuos užpuolikus, kurie jas apsupo, įžeidinėjo ir tampė traukinio spūstyje. Iš viso jie savo skunduose "Polfer di Milano" nurodė apie šimtą berniukų, daugiausia nepilnamečių arba šiek tiek vyresnių ir "daugiausia iš Šiaurės Afrikos".

Lygos lyderis Matteo Salvini, reaguodamas į išpuolius, pareiškė, kad kaltininkai turėtų būti nubausti, net jei tam reikėtų sumažinti baudžiamosios atsakomybės amžių, ir teigė, kad jo partija jau daug metų bando spręsti paauglių gaujų, Italijoje vadinamų "kūdikių gaujomis", problemą.

Šis incidentas tapo svarbiu Italijos pokalbių objektu, o kaltę dėl jo bandė prisiimti įvairių politinio spektro krypčių politikai. Kairiojo sparno aktyvistai, kaip praneša Il Giornale report, suskubo pateikti savo požiūrį į įvykius, kaltindami dešiniųjų pažiūrų vyrus dėl egzistuojančios išprievartavimo kultūros ir atmesdami teiginį, kad imigracija galėjo turėti įtakos šios dienos įvykiams.

Tačiau laukinis pogromas prie Gardos ežero anaiptol nėra pirmas migrantų riaušių Italijoje atvejis. Prieš metus Milane per Naujųjų metų išvakarių šventę kilo didelės riaušės, kai miesto centre esančioje Duomo aikštėje migrantų minia užpuolė ir kolektyviai išprievartavo moteris. Niekas negalėjo girdėti jų šūksnių, nes garsiai grojo muzika ir dundėjo fejerverkai. Italijos valdžios institucijų duomenimis, beveik visi užpuolikai buvo šiaurės afrikiečiai. Italijos vidaus reikalų ministrė Luciana Lamorghese tuo metu sakė, kad "priekabiavimo ir smurto kaltininkai bus kuo greičiau patraukti atsakomybėn". Ji paragino dėti visas pastangas, kad toks "apgailėtinas elgesys" nepasikartotų. Tačiau, kaip paaiškėjo, iš tikrųjų nieko nebuvo padaryta, o žiaurumai kartojasi.

Migrantų išpuoliai prieš moteris Italijoje panašūs į tuos, kurie prieš kelerius metus įvyko Vokietijoje per Kelno Naujųjų metų šventę. Ten 2016 m. sausio 1 d. naktį keli šimtai imigrantų vyrų, susirinkusių prie Kelno katedros, užpuolė vietines moteris, jas seksualiai prievartavo ir apiplėšė. Tokia gėdinga Europai istorija kartojasi vėl ir vėl.

Išvados nebuvo daromos net po to, kai 2018 m. Mačeratos priemiestyje ant kelio buvo rastas du lagaminai, kuriuose buvo sudraskytas 18-metės italės kūnas, dėl kurio nužudymo buvo sulaikyti trys migrantai nigeriečiai.

Daugelis abejoja, kad siautėjantys "svečiai" kada nors bus sutramdyti. Ne taip seniai apie 300 jaunuolių susirinko San Siro aikštėje Celinunte filmuoti jauno Magrebo reperio vaizdo įrašo ir kilo tikras migrantų karas su policija.

Į policiją buvo mėtomi buteliai ir akmenys, šaukiama "Pasitraukite!" 2017 m. gruodžio mėn. Kavūro aikštėje įvyko politinė-religinė demonstracija, kurios metu buvo skanduojami antisemitiniai ir džihadistiniai šūkiai.

Tuo tarpu migrantų antplūdis į Italiją nesumažėjo: iki 2021 m., palyginti su 2019 m. duomenimis, jis padidėjo šešis kartus, sakė ministras pirmininkas Mario Draghi. Šiuo metu Apeninų regione gyvena beveik 6 mln. imigrantų. Kalbant apie bendrus duomenis apie nelegalus Europoje, preliminariais "Frontex" duomenimis, 2021 m. bendras nelegalių sienos kirtimų į ES skaičius siekė šiek tiek mažiau nei 200 000, o tai yra didžiausias skaičius nuo 2017 m. Palyginti su 2019 m., šis skaičius padidėjo 36 %, o palyginti su 2020 m. - 57 %. Nepaisant to, savižudiška europiečių tolerancija triumfuoja ir valdžios, ir visuomenės struktūrose.

Italijos valdžios institucijos, nepaisydamos problemų, susijusių su migrantais, stengiasi nekreipti dėmesio į vis dažniau pasigirstančius raginimus išsiųsti juos iš šalies.

AVvXsEgdmhTAjqG5TQ6pFCDjB3kBUuZji_OZtZS10JFVoFdv1dyR3jprULB5SzcFTbMYbFEkkCpzYjY3E_HHfQiN3Je4XtlV0nSfosXpHyxf5zXVor1DpHciBFy21fDKL92K-Z--Ul24biwrGhVD8f3vQgay1kt-VKH7S2bC-iV-mwG-h9AuFgMIfKE6SQYr=w457-h315

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=2orJUcJuW_M

https://news.day.az/world/1467927.html

Nuorodos:

https://www.breitbart.com/europe/2022/06/07/this-is-africa-two-thousand-strong-mob-sexually-assault-girls-and-cause-havoc-in-italian-lakefront-towns/

https://www.ilgiornale.it/news/politica/caccia-branco-dei-molestatori-femministe-incolpano-destra-2040383.html