Grius Rusija

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grius-rus... 2022-06-14 17:42:00, skaitė 321, komentavo 7

Grius Rusija

Valstybinio transliuotojo vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Apie tai informavo Valstybinis transliuotojas, daugiausia dėmesio skiriantis Rusijos problematikai.

„Karu Ukrainoje Vladimiras Putinas ne atkuria Sovietų Sąjungą, o sudaro tokias pačias sąlygas, dėl kurių žlugo SSRS. Šįkart tai gali baigtis Rusijos Federacijos skilimu, procesas bus kruvinas bei žiaurus, išskirtiniame interviu LRT.lt teigia analitikas, buvęs JAV Valstybės sekretoriato, CŽA ir „Laisvosios Europos radijo“ darbuotojas Paulas Goble’as“, - skelbiama analitinėje analizėje „Analitikas: Putinas atkuria ne Sovietų Sąjungą, o jos žlugimą – šįkart grius Rusija“.

Buvęs JAV saugumietis juokauja, kad Ukraina paminklus pastatys dviem rusų lyderiams, kurie sukūrė ukrainiečių tautą: Stalinui ir Putinui. Tačiau, pasak specialisto, „šis karas galų gale atsisuks prieš pačią Rusiją“.

„Putinas žaidžia su ugnimi. Jei jis nebūtų aneksavęs Krymo, dabar nekalbėtų apie bent jau pietinės Ukrainos dalies aneksiją, jei būtų pristatęs tai kaip Rusijai turinčių priklausyti teritorijų atsiėmimą, galbūt ir galėjo ištrūkti. Bet vaizduodamas tai kone kaip Kosovo tipo tautų apsisprendimo teisę, jis iš tiesų deklaravo principą, kurį kiti gali panaudoti prieš jį. Ir manau, tai nutiks“, - pasakė P. Goble’as.