Turkija pridavė JAV. Erdoganas bus politiškai sunaikintas

Autorius: REGNUM.ru Šaltinis: http://regnum.ru/news/polit/20... 2015-11-26 09:37:23, skaitė 3889, komentavo 0

Turkija pridavė JAV. Erdoganas bus politiškai sunaikintas

Ypatingai padėjo išgelbėto SU-24 šturmano interviu. Pasak kai kurių turkų šaltinių, turkų pajėgos jau kelias dienas sekė rusų bombarduotojus tame rajone. Tad jokio atsitiktinumo nėra. Viskas buvo suplanuota, tame tarpe ir profesionalios turkų TV kameros dalyvavimas įvykyje.

Po to kai Vašingtonas pripažino, kad Turkai numušė Rusijos lėktuvą Sirijos teritorijoje, Stambulas siekia viską pervesti į Obamą ir prisidengti JAV. Iš karto 3 turkų kanalai įmetė žinutę, kad turkų operaciją palaimino Obama G20 susitikime, Antalijoje. Tačiau jau vėlu. Erdaganas papuolė - jo politinė karjera praktiškai baigta - rusų piloto žudynių užsakovui didžiojoje politikoje ne vieta. 

Rusijos rankose stiprus koziris - išsigelbėjęs šturmanas. Turkai nesugebėjo visų likviduoti. Tai rimtas Turkijos nusikaltimo liudininkas. Tad užduotis yra tą kozirį išnaudoti. Pasak išgyvenusio - jokių perspėjimų iš Turkijos pusės nebuvo, t.y. tai buvo atviras agresijos aktas. Ir aišku išgyvenęs pilotas turi tapti svarbiu informacinio karo pasaulyje ir Rusijoje faktoriumi.

Ekspertai jau apžaidė daugybę variantų į tai kaip reaguos Rusija. 

Pavyzdžiui, čia ("Tūkstantis ir vienas būdas nubausti Erdoganą ir Turkiją"), čia ("Rusijos piloto žūtis Sirijos danguje - ekonominiai atlygio aspektai"), čia ("Putino dziudo atsikertant į dūrį į nugarą") ir t.t. . 

Iš esmės, rusų ekspertų bendruomenė atsigauna nuo pirmojo šoko, susijusio su netikėtumu iš turkų pusės ir formuoja atsakomąsias reakcijas. 

Pirma, reikia išvežti rusų turistus iš Turkijos. Tam prireiks 10 dienų. Kaip praneša Rosturizmas, praktiškai visi piliečiai paliks Turkiją iki gruodžio 5 dienos. Naujų čarterių, po atakos, nėra. Visi atšaukti. 

Antra, atsakomosios operacijos organizavimui prireiks iki dviejų savaičių.

Jau dabar Sirijoje Rusijos karinėje bazėje oficialiai yra į kovinį režimą įjungtos priešlėktuvinės sistemos S-400, kurių iki tol Sirijoje "nebuvo". Tai reiškia, kad Rusija kontroliuoja ne tik beveik visą Sirijos oro erdvę, ji taip pat uždengia ir visą Libaną, Kiprą, beveik visą Izraelį ir trečdalį Turkijos (efektyvus S-400 veikimo spindulys - 480 km).

Prasidės turistinio sektoriaus nuostoliai, žiema aišku ne sezonas, tačiau .. 

Rusija jau priėmė žingsnius apribojančius turkų produkcija į Rusijos rinką ir tai gali išsiplėsti plačiau. 

Rusija išvystys aktyvią informacinę ir diplomatinę veiklą nukreiptą prieš ISIS ir Erdogano šeimos veiklą. Juolab įrodymų daugiau nei reikia, rusų televizija be užuolankų kalba ne tik apie Erdogano šeimos naftos verslą su ISIS, bet ir sintetinių narkotikų gavybą ir prekybą. Jeigu apie tai kalba televizija, reiškia atitinkamos struktūros turi reikiamus įrodymus, tereikėjo politinio sprendimo dėl jų viešinimo, ir sprendžiant iš to kas vyksta informacinėje erdvėje - šis leidimas gautas. 

Rusija sustabdys turkų projektų finansavimą ir duos atitinkamus nurodymus rusų kompanijoms, tuo pačiu metu bus sustabdyta turkų kompanijų veikla Rusijoje. 

Rusija pradės glaudžiau dirbti su kurdų pajėgomis, tiek politiniame, tiek kariniame- technologiniame plane. 

Erdogano pozicijos Turkijoje ne tokios jau stiprios. Jis turi rimtų nesutarimų ne tik su valdančiąja partija ir savo aplinka, bet ir su kariškiais, nebekalbant apie kurdus. Tad kai tik Erdogano šeima bus susieta su ISIS, turkų visuomenė susies jį ir su teroro aktais, kuriuos ISIS tariamai vykdė Turkijoje ir kurie padėjo AKP laimėti paskutiniuose rinkimuose. 

Turkijos agresijos aktas atvedė iki to, kad Rusija pradėjo įvedinėti neskraidymo zoną virš Sirijos. tad jeigu turkų lėktuvai bandys pažeisti erdvę, jie gali nė neabejoti, kad skola už SU-24 bus grąžinta... 

Esmė tame, kad Maskva niekur neskubės. Ypatingai pirmas porą savaičių. O paskui bus atsakas visomis įmanomomis kryptimis. Mano nuomone, mažai abejonių, kad Putinas atleistų sultonui tokį nevykusį smūgį į nugarą. Reikia tai padaryti taip, kad dar sekančius šimtą metų Turkijoje niekam nė į galvą neateitų pakelti ranką prieš rusus. 

Tiesa, nepraėjo nei para, nuo mūsų ankstesnių prognozių  ("SU-24: Erdoganas pasirašė mirties nuosprendį Turkijai - šalies padalinimas ne už kalnų") apie tai, kad po lėktuvo numušimo Turkijoje įvyks teroro aktai. Taip ir įvyko http://www.vz.ru/news/2015/11/25/780257.html. Kas už jų - turkų spec. tarnybos, ILIV, kurdai - tegu aiškinasi atitinkamos struktūros. Viena aišku: Turkijos valdžia nekontroliuoja situacijos šalyje ir negali garantuoti saugumo nei savo gyventojams, nei svečiams. 

Atsižvelgiant į Erdogano vedamą politiką, galime tikėtis tik didesnių vidinių nesutarimų ne tik turkų visuomenėje, bet ir santykiuose su kaimynais, ko rezultate gali subyrėti visa šalis. 

Šaltinis: http://regnum.ru/news/polit/2020698.html