Vakarai tiesiog išdūrė Ukrainą ir greičiausiai paliks ją likimo valiai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaka... 2022-06-15 15:49:00, skaitė 448, komentavo 5

Vakarai tiesiog išdūrė Ukrainą ir greičiausiai paliks ją likimo valiai

Tai, kad Vakarai reguliariai išduoda savo „partnerius“ – jau ne naujiena. Afganistanas yra geras to pavyzdys, kuomet JAV kariai jį išdavė -tiesiog susirinko savo „žaislus“ ir dingo. Vakarai kurstė ir tebekursto karą Ukrainoje žadėdami didžiules paramas, bet panašu, kad galų galiausiai Ukraina liks viena. Vakarai jau suprato, kad per Ukrainą smogti Rusijai šansai mažėja ir finansuoti skęstančią Ukrainą nėra prasmės.

Ukrainos gynybos ministerija tai patvirtino: Ukraina gavo tik 10 proc.

Vakarų žadėtų ginklų atremti Rusijos puolimui Ukraina gavo tik 10 proc., – tai antradienį pareiškė gynybos ministro pavaduotoja. „Iš to, ko sakėme, kad mums reikia, gavome apie 10 procentų“, – per televiziją sakė Hana Maliar, teigdama, kad Vakarai turėtų paspartinti tiekimo grafiką. „Kad ir kaip Ukraina stengtųsi, kad ir kokia profesionali būtų mūsų kariuomenė, be Vakarų partnerių pagalbos mes negalėsime laimėti šio karo“, – pabrėžė ji.

„Turėtų būti nustatyti aiškūs terminai, nes kiekvienas vėlavimas Ukrainai brangiai kainuoja ir kelia pavojų, kad dar daugiau teritorijų pateks į Rusijos rankas“, sakė H. Maliar. „Turime žinoti aiškius terminus, nes kiekvieną dieną, kai vėluojama, kalbame apie Ukrainos karių ir civilių gyvybes“, – aiškino ji.

„Negalime labai ilgai laukti, nes situacija labai sudėtinga“, – pridūrė H. Maliar, turėdama omenyje Rusijos progresą Donbase, kur Maskvos pajėgos nori užimti visą Luhansko regioną. Kiek anksčiau Ukrainos prezidentas Vladymyras Zelenskis vėl kreipėsi į Vakarus, prašydamas sunkiosios ginkluotės, ir kritikavo kai kurių Europos lyderių „santūrų elgesį“, kuris, pasak jo, „labai sulėtino ginklų tiekimą“. „Esu dėkingas už tai, kas atkeliauja, bet jie ginklai turi atvykti greičiau“, – sakė jis Danijos žurnalistams.

Pasak prezidento, Rusija turi „šimtus kartų daugiau įrangos ir ginklų“ nei Ukraina. Kyjivas neturi pakankamai „tolimojo nuotolio ginklų“ ir „šarvuočių, ir dėl to mes prarandame žmones“, sakė jis. Greitis, kuriuo Ukraina sugeba susigrąžinti Rusijos užimtas teritorijas, „iš tikrųjų priklauso nuo šios pagalbos ir ginklų“, pabrėžė V. Zelenskis. „Jei nebus paspartintas ginklų tiekimas, bus sąstingis… žmonės ir toliau žus. Jei mums bus suteikta ginklų, judėsime į priekį“, – pridūrė jis.

Kai kurios Lietuvoje veikiančios žiniasklaidos priemonės jau nusiima Ukrainos vėliavėles (kaip palaikymo simbolius). Naujienos apie karą per žinias pranešamos jau tik antroje ar netgi trečioje vietoje. Tiesiog viskas susiklostė ne taip, kaip buvo suplanuota, ir ne tik Vakarams, bet ir Rusijai. Vakarai turėjo vilčių apginklavę Ukrainą smogti Rusijai, neva tai Krymo atsiėmimo „operacija“, o Rusija šį planą supratusi, planavo per kelias savaites užimti visą Ukrainą. Nepasisekė abiems, bet šiuo atveju matome graudų ir nepatogų vaizdą, kai ta pati Vakarų žiniasklaida praneša apie Rusijos pranašumą Ukrainos (Vakarų) ir Rusijos kare.

Egidijus Paulauskas