Nausėda paragino neleisti griauti Europos ir viso pasaulio saugumo architektūros

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-p... 2022-06-23 14:23:00, skaitė 311, komentavo 3

Nausėda paragino neleisti griauti Europos ir viso pasaulio saugumo architektūros

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda susitiko su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) generaline sekretore Helga Maria Schmid.

Valstybės lyderis išreiškė Lietuvos paramą ESBO generalinės sekretorės siekiui atnaujinti ir suaktyvinti ESBO veiklą Ukrainoje, pabrėždamas, kad ESBO ateitis tiesiogiai priklausys nuo to, kokį vaidmenį ji atliks padedant nutraukti Rusijos Federacijos karą.

„Tikimės, kad ESBO, būdama tarptautinė organizacija, kurios veikloje ypač svarbi yra saugumo stiprinimo ir karinės konfrontacijos mažinimo misija, neleis diktuoti žaidimo taisyklių agresoriams, griaunantiems Europos ir viso pasaulio saugumo architektūrą“, - viešniai pasakė G. Nausėda.

Vyriškis informavo, kad Lietuva vertina nepriklausomą, pagal ESBO Maskvos mechanizmą inicijuotą, ekspertų ataskaitą dėl tarptautinės humanitarinės teisės ir žmogaus teisių pažeidimų, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui, vykdomų Ukrainoje nuo 2022 m. vasario 24 d., ir remia pastangas toliau tirti Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje.