Algimantas Rusteika: Dar 2016 metais Gedimino kalnas pradėjo savo protesto akciją prieš valdžios gobšumą ir durnumą

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-06-23 14:51:00, skaitė 358, komentavo 3

Algimantas Rusteika: Dar 2016 metais Gedimino kalnas pradėjo savo protesto akciją prieš valdžios gobšumą ir durnumą

Dar 2016 metais Gedimino kalnas pradėjo savo protesto akciją prieš valdžios gobšumą ir durnumą. Griūna nors tu ką. Ką tik įvyko dar viena nuošliauža.

Prabėgo 6 metai, įgyvendinta krūvelė projektų, įsi(pasi-)savinta krūvelė milijonų, vykdoma "stebėsena", prirašyta tyrimėlių ir pristatyta saugiklių.

Nacionalinio muziejaus Investicinių projektų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Vaidas Petrokas (2021 m.spalis):

"Galimiems orų ekstremumams yra numatyti saugikliai – kalno būklė stebima 24 valandas per parą ir, net pastebėjus centimetrų dydžio įtrūkimus, jie nedelsiant stabilizuojami. Kalno būklė šiuo metu yra sąlyginai stabili, nes rezultatų duoda sutvarkyta kalno aikštelė, kuri pašalino pagrindinę nuošliaužų priežastį – vandens patekimą."

Pasirodo, jokia nuošliaužų priežastis - vandens patekimas į kalną - nepašalinta. Šįryt visuomenei pranešta didelė naujiena - kalne susikaupęs vanduo trykšta per šlaitus ir taip mirko nestabilų gruntą!

Ir paskelbtas pažadas - kalno stabilumas bus užtikrintas įgyvendinus šiuo metu rengiamą ilgalaikio sutvarkymo projektą! Projektavimo darbai buvo atnaujinti šių metų gegužės mėnesį!

Taigi, valdžia dirba triūsia išsijuosusi! Valio, draugai! Iš esmės "tvarkybai" per 6 metus dar nėra net projekto - jis tik užsakytas, su kuo bukalaurus ir sveikinu.
Gal dar realizuokim A.Kaušpėdo kliedesius atstatyti VISĄ pilį, kad kalnas su visais bokštais nušliaužtų į papėdę? Juk taip paprasta, ir kiek lėšų įsisavintume.

Ne šiaip, matyt, Gedimino kalnas vėl atsibudo. Nepatinka ir jam, ką daro nuošliaužos, įsitaisę Lietuvos valdžioje. Visa šalis man kuo toliau, tuo labiau primena nuošliaužą.