Paul Craig Roberts apie Lietuvos ir Rusijos konfliktą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-06-27 16:19:00, skaitė 348, komentavo 2

Paul Craig Roberts apie Lietuvos ir Rusijos konfliktą

JAV ekonomistas ir politikas Paul Craig Roberts savo portale rašo (https://www.paulcraigroberts.org/):

„Kremliaus imlumas provokacijoms atvedė juos į situaciją, kai nereikšminga šalis, be abejo, kariniu, bet visais atžvilgiais, užblokavo Rusijos aprūpinimą Rusijos dalimi - Kaliningradu. Jei Kremlius, visada tolerantiškas provokacijoms, su tuo sutiks, Rusijai galas. Jei Kremlius su tuo nesutiks, Lietuvai galas.

Kadangi Lietuva yra NATO narė - kvailas sprendimas - NATO turės pradėti karą arba atsitraukti. JAV užsienio politiką kontroliuojantys žydų neokonservatoriai neleis jiems atsitraukti. Vašingtonas daug moka už paklusnumą ir tikėsis, kad NATO paklus.

Kitaip tariant, Europos "lyderiams" tikriausiai netrukus teks priimti sprendimą: Ar mes sunaikinsime Europą, ar atsisakysime Amerikos mokėjimų?

Jie ims pinigus ir bėgs, bet kur?

Kaip buvęs šaltojo karo dalyvis, kaip buvęs prezidento tyrimo komiteto, vertinusio CŽV nuomonę apie sovietų ekonominį ir karinį pajėgumą, narys, galiu drąsiai pasakyti, kad bėgti nėra kur.

Jei nebus nutraukta žydų neokonservatorių hegemonija JAV, o kartu ir Vakarų užsienio politikoje, Vakarai ir Rusija eina į branduolinį karą.

Karas bus branduolinis, nes Vakarai yra per silpni konvenciniu požiūriu, kad galėtų pasipriešinti Rusijai. Vakarai to nesuvokia, nes Rusijos intervencijoje Donbase dalyvauja nedaug Rusijos karių, kurie lėtai juda naudodamiesi apsuptimi. Įprastai invazinės pajėgos remiasi gyvosios jėgos persvara 3:1, tačiau Donbaso konflikte ukrainiečiai tikriausiai turi didesnę persvarą nei rusai, o Rusijos kariuomenės masė laukia nuošalyje bet kokio NATO karių įsikišimo.

Nėra jokių abejonių, kad Rusija išvalys Donbasą nuo Ukrainos karinių pajėgų. Tas darbas jau beveik baigtas. Bet ne platesnio masto konfliktas.

ES ir NATO kuria koaliciją "karui prieš Rusiją" - Lavrovas

Rusijos užsienio reikalų ministras šiandien pareiškė: "Hitleris po savo vėliava karui prieš Sovietų Sąjungą subūrė didelę dalį, jei ne daugumą, Europos tautų" ir pridūrė, kad "dabar ES kartu su NATO formuoja kitą - šiuolaikinę - koaliciją, skirtą priešpriešai ir galiausiai karui su Rusijos Federacija".