JAV ragina „Apple“ ir „Google“ pašalinti „TikTok“ iš savo platformų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2022-06-29 20:29:00, skaitė 386, komentavo 21

JAV ragina „Apple“ ir „Google“ pašalinti „TikTok“ iš savo platformų

Federalinės ryšių komisijos (FCC) vadovas Brendanas Carras paragino „Apple“ ir „Google“ pašalinti Kinijos valdomą „TikTok“ iš savo programų parduotuvių. Tai antradienį jis paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Carras įsitikinęs, kad programa slapta renka asmeninius duomenis, ir tai buvo priežastis, dėl kurios jis kreipėsi į Amerikos technologijų milžinus. Komisijos narys perspėjo, kad, remiantis kai kuriais tyrimais, programėlė „renka neskelbtinus duomenis ir siunčia juos į Pekiną“. Carr teigimu, socialinis tinklas turi prieigą prie pranešimų juodraščių, paieškos ir naršymo istorijos, klavišų kombinacijų, biometrinių identifikatorių, taip pat teksto, vaizdų ir vaizdo įrašų, kurie saugomi įrenginio iškarpinėje.

„TikTok nėra tik programėlė, skirta dalytis juokingais vaizdo įrašais ir meemais. Tai vilkas avies kailyje“, – sakė pareigūnas.

„TikTok“, leidžianti įkelti trumpus vaizdo įrašus, buvo paleista 2017 m., o tarptautinė versija – 2018 m. rugpjūčio mėn. Tinklo savininkė yra Kinijos technologijų įmonė „ByteDance“. 2021 m. rugsėjį „TikTok“ mėnesio aktyvi auditorija pasiekė 1 mlrd.

„TikTok“ platforma naudojasi ir tokie lietuviai kaip Aušrinė Armonaitė, Algis Ramanauskas, Laisvės TV bei kiti aršūs rusofobai ir Kinijos nekentėjai…

BV inf.