G. Maxwell už mergaičių verbavimą pedofilui J. Epsteinui nuteista kalėti 20 metų

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-06-30 16:38:00, skaitė 333, komentavo 5

G. Maxwell už mergaičių verbavimą pedofilui J. Epsteinui nuteista kalėti 20 metų

Birželio 28 dieną 60-metė pedofilo Jeffrey‘io Epsteino pagalbininkė Ghislaine Maxwell buvo nuteista 20 metų kalėti JAV už tai, kad padėjo šiam finansininkui išnaudoti jaunas merginas.

G. Maxwell nuteista už keturių paauglių mergaičių verbavimą ir prekybą jomis su tikslu panaudoti seksualinę prievartą. Viena iš jos kaltintojų Niujorko teisme pasakė, kad ji turėtų likti kalėjime iki savo gyvenimo pabaigos.

J. Epsteinas nusižudė Manheteno kalėjimo kameroje 2019 metais. Tuo metu jis laukė savo paties teismo dėl prekybos žmonėmis.

G. Maxwell nusikaltimai, kaip nustatė tyrimas, vyko daugiau nei dešimtmetį, - nuo 1994 iki 2004 metų.

Paskelbdama nuosprendį, teisėja Alison J. Nathan sakė, kad G. Maxwell elgesys buvo „žiaurus ir grobuoniškas“. „Ponia Maxwell dirbo su Epsteinu, kad atrinktų jaunas aukas, kurios buvo pažeidžiamos ir vaidino pagrindinį vaidmenį palengvinant jam seksualinę prievartą“, – pridūrė ji.

Teisėja teigė, kad byla reikalauja „labai reikšmingos bausmės“ ir nori pasiųsti „neabejotiną žinią“, kad už tokius nusikaltimus bus rimtai baudžiama. Be kalėjimo, teisėjaa skyrė 750 000 dolerių baudą.

G. Maxwell teisme nerodė jokių emocijų. Nuosprendis buvo priimtas sausakimšoje teismo salėje, o teismo posėdis buvo viešas, jame dalyvavo daug žmonių.

Anksčiau G. Maxwell yra kreipusis į savo aukas. Ji sakė jas užjaučianti ir pridūrė, kad tikisi, jog jos įkalinimo bausmė aukoms suteiks „ramybę ir galutinį gyvenimą“. G. Maxwell buvo sulaikyta 2020 metų liepą ir nuo to laiko kalinta Bruklino Metropoliteno sulaikymo centre.

G. Maxwell J. Epsteiną pavadino manipuliuojančiu, gudriu žmogumi, kuris apgaudinėjo visus aplinkui. Savo pareiškimo pradžioje ji teigė, kad jai sunku įveikti skausmą ir kančią. Ji sakė labai užjaučianti savo aukas. Moteris pridūrė, kad jos bendravimas su Epsteinu buvo didžiausia jos gyvenimo klaida.

Pirmoji teisme prabilo Annie Farmer, vienintelė kaltinamajame akte nurodyta auka, kuri per teismo procesą davė parodymus savo vardu. Ji turėjo padaryti pauzę įpusėjus savo kalbai, kad sutramdytų emocijas, tačiau toliau skaitė visą savo pareiškimą teismui.

Sarah Ransome, kuri teisme nedavė parodymų, kalbėjo už teismo ribų kartu su kita kaltintoja Elizabeth Stein. „Ghislaine turi mirti kalėjime, nes pastaruosius septyniolika metų dėl jos buvau pragare, – sakė S. Ransome. - Man buvo 10 metų, kai Liz Stein buvo parduota.“

Bylos nagrinėjimo metu S. Farmer ir dar trys moterys, teisme pristatytos tik vardais ar slapyvardžiais, kad apsaugotų savo privatumą, liudijo, jog J. Epsteino namuose Floridoje, Niujorke, Naujojoje Meksikoje ir Mergelių salose jos buvo tvirkinamos būdamos nepilnametės.

Jie papasakojo, kaip G. Maxwell įkalbėjo juos daryti J. Epsteinui masažą, kuris pavirto seksu, viliojant dovanomis ir pažadais, kaip Epsteinas galėtų panaudoti savo pinigus ir ryšius joms padėti.

G. Maxwell advokatai bandė pavaizduoti savo klientę kaip darančią teigiamą įtaką kitiems kalėjime esantiems kaliniams, siūlant išmokyti juos jogos ir anglų kalbos.

J. Epsteino, kuris bendravo su garsiausiais pasaulio žmonėmis, nusikaltimai pirmą kartą buvo paskelbti žiniasklaidoje 2005 metais, o 2008–2009 metais jis kalėjo Floridoje pagal valstijos kaltinimą dėl nepilnamečio išviliojimo prostitucijai. Po daugybės ieškinių jis vėl buvo suimtas 2019 metais Niujorke. Mažiausiai aštuonios moterys parašė teisėjui laiškus, kuriuose aprašinė, ką iškentėjo.

Savo rašytiniame pareiškime apie poveikį aukai S. Farmer sakė: „Ilgą laiką norėjau ištrinti iš savo galvos nusikaltimus, kuriuos Ghislaine Maxwell ir Jeffrey‘is Epsteinas padarė prieš mane, ir apsimesti, kad jų nebuvo. Metų metus apie tai nekalbėjau. Patyriau ir fizinių, ir dvasinių kančių, praradau pasitikėjimą savimi.“

Virginia Giuffre rašė: „Ghislaine prieš 22 metus, 2000 metų vasarą, pastebėjo mane viename viešbutyje Floridoje ir pasirinko sekti paskui mane bei parduoti mane Jeffrey‘iui Epsteinui. Jūs pakenkėte man fiziškai, protiškai, seksualiai ir emociškai. Be jokios abejonės, Epsteinas buvo baisus pedofilas. Bet aš niekada nebūčiau sutikusi Epsteino, jei ne jūs. Man ir daugeliui kitų atidarėte duris į pragarą.“

Moteris, teisme vadinama Kate (Keit), savo pareiškime rašė: „To, ką padarė Ghislaine Maxwell, pasekmės man buvo toli siekiančios. Kovojau su psichoaktyvių medžiagų vartojimo sutrikimu ir galiausiai jį nugalėjau. Patyriau panikos priepuolius ir naktinius košmaras, su kuriais vis dar kovoju. Kentėjau nuo žemos savivertės, praradau karjeros galimybes. Maniau, kad nebegalėsiu turėti romantiškų santykių. Tai, kas nutiko man tame jauname amžiuje, kardinaliai pakeitė mano gyvenimą visam laikui.“

Šaltinis