Romuva kviečia į Baltų kultūros ir religijos mokyklą

Autorius: Romuva.lt Šaltinis: http://romuva.lt... 2015-11-28 13:05:20, skaitė 3240, komentavo 1

Romuva kviečia į Baltų kultūros ir religijos mokyklą

Lapkričio 29 d., sekmadienį, 11 val.  Lietuvos Romuva kviečia į Lietuvos technikos bibliotekos salėje Vilniuje (Šv.Ignoto 6) vyksiančią Baltų kultūros ir religijos mokyklą. Šį kartą paskaitas skaitys: mitologas, dr. Dainius Razauskas „Apeigų esmė ir nukrypimai“, etnologė Vida Šatkauskienė „Kasdienės baltų religijos praktikos“, Krivė Inija Trinkūnienė „Romuva pasaulio religijų parlamente“.

Romuvos mokykla veikia jau trečius metus, šių mokslo metų tema – Baltų apeigos. Kitų užsiėmimų metu paskaitų klausytojai turės galimybę susipažinti su kalendorinėmis, šeimos švenčių ir dievams skirtomis apeigomis, seminarų metu aptarti jiems rūpimus klausimus.

Romuva kaip Senovės baltų religinė bendrija buvo oficialiai įregistruota Lietuvai atkūrus nepriklausomybę ir nuo 1992 metų jau vienija kelias dešimtis bedruomenių.  Statistikos duomenimis senosios baltų religijos pasekėjų – romuvių skaičius nuolat auga.  Romuviai švenčia tradicines kalendorines ir šeimos šventes, bendruomenių vaidilos atlieka metinių švenčių, jungtuvių, krikštynų ir laidotuvių apeigas pagal baltų papročius.

Norintys klausyti paskaitų kviečiami registruotis e-paštu inija@romuva.lt