Lenkija pastatė 187 kilometrų plieninę užtvarą nuo Baltarusijos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-07-01 16:21:00, skaitė 287, komentavo 5

Lenkija pastatė 187 kilometrų plieninę užtvarą nuo Baltarusijos

Lenkija baigė 187 kilometrų ilgio fizinės užtvaros statybos darbus Lenkijos ir Baltarusijos pasienio ruože Podlasėje. Penkių metrų aukščio plieninės tvoros, apjuostos spygliuota viela, statybos priežastis - Aliaksandro Lukašenkos režimo veiksmų sukelta migracija.

ODQwL21oXzEyMDAvY2NfYmI2NzQvcC8yMDIyLzA2LzMwLzE1MDAvMTk3Ni9hMzlkZmJjYjUyNTQ0ZTFlODRlZWVhYTc3YjlkZjEyNi5wbmc=.png

Spaudos konferenciją dėl statybų Kuznicoje užbaigimo surengė Lenkijos pramjeras Mateuszas Morawieckis, VRM ministerijos vadovo pavaduotojas Mariuszas Kamińskis, šios ministerijos vadovo pavaduotojas Maciejus Wąsikas ir vyriausiasis pasienio apsaugos vadas generolas majoras Tomaszas Praga.

Sakydamas kalbą vyriausybės vadovas pabrėžė, kad kruviniausias karas nuo Antrojo pasaulinio karo laikų vyksta už mūsų rytinės sienos.

Šiandien jau aiškiai matome, kad šis karas turėjo pirmąjį akordą. Pirmasis šio karo akordas buvo Lukašenkos išpuolis prie Lenkijos sienos su Baltarusija, - sakė premjeras.

Jis pridūrė, kad šis išpuolis - tai Aleksandro Lukašenkos ir jo vadovo Vladimiro Putino "sprendimas išbandyti Lenkijos sieną, rytinę ES sieną".

Tai reiškė migrantų iš Artimųjų Rytų, daugiausia musulmonų, pritraukimą į Baltarusiją ir net skatinimą jų atvykimą. Vėliau Baltarusijos pasieniečiai šiuos migrantus išstūmė į Lenkijos teritoriją. - priminė Morawieckis ir pridūrė, kad jau tada Lenkijos pasieniečiai ir kitos uniformuotos tarnybos priėmė iššūkį ir apgynė mūsų sieną. Ministras Pirmininkas atkreipė dėmesį, kad po kelių mėnesių V. Putinas užpuolė Ukrainą.

Šiandien aiškiai matome, kad jei tada nebūtume tvirtai pasipriešinę tam, ką Lukašenka ketino padaryti Lenkijai ir Europai, šiandien mūsų pareigūnai, policininkai, galbūt kai kurios kitos uniformuotos tarnybos būtų turėjusios sutelkti dėmesį į vidaus saugumo ir šios sienos saugumo užtikrinimą", - sakė jis.

Apsaugos sistemą sudaro dvi dalys: fizinė užtvara, elektroninė užtvara ir kelias palei užtvarą.

Kovo 2 d. įsigaliojo Vidaus reikalų ir administracijos ministerijos potvarkis dėl laikino draudimo 183 kaimuose prie sienos su Baltarusija Podlasės ir Liublino vaivadijose įvedimo, pratęsiant ankstesnį potvarkį, kuris galiojo nuo 2021 m. gruodžio 1 d. iki 2022 m. kovo 1 d. Anksčiau nuo 2021 m. rugsėjo 2 d. iki lapkričio 30 d. regione buvo įvesta nepaprastoji padėtis.

Įvedus apribojimus pasienio zonoje, atsirado galimybė kompensuoti dėl to pajamų netekusioms įmonėms. Kompensacijų įstatymas įsigaliojo 2021 m. spalio 4 d., o provincijos gubernatoriui suteikta 14 dienų prašymui išnagrinėti ir 30 dienų pinigams išmokėti.

https://wpolityce.pl/polityka/604724-premier-pierwszym-akordem-wojny-byl-atak-na-nasza-granice